Δήμοι

Διαδημοτικός «Δυτικός αγώνας δρόμου»

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, το Τμήμα Διαχείρισης Αθλητικών Χώρων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και το Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης διοργανώνουν από κοινού, αγώνα δρόμου εκτός σταδίου σε δημόσια οδό, με την επωνυμία: «Δυτικός Αγώνας Δρόμου».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 να παρευρεθούν στον διαδημοτικό αγώνα δρόμου με την επωνυμία «Δρόμος Δυτικός».

Η αφετηρία για την διαδρομή των 10km θα είναι η πλατεία Ευόσμου στις 11:00,για την διαδρομή των 5km το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11:30, και για την διαδρομή των 2km ο παράδρομος της οδού Λαγκαδά, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά στις 11:50 με κοινό τερματισμό το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνων: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Τόπος διεξαγωγής:
 • Αφετηρία 10χλμ: Πλατεία Ευόσμου (Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου). Τερματισμός: Πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
 • Αφετηρία 5χλμ: Πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου (αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου) . Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
 • Αφετηρία-2χλμ -Δυναμικού Βαδίσματος & ΑΜΕΑ : Παράπλευρος δρόμος στα δεξιά της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα . Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου
Ώρες Εκκινήσεων – Διαδρομές:

Διαδρομή αγώνα δρόμου 10 χλμ.: 11:00πμ

Αφετηρία πλατεία Ευόσμου (Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου) – δεξιά στροφή στην οδό Τζαβέλα – ευθεία στην οδό Αριστοτέλους – ευθεία στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου – αριστερή στροφή και είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου – διαδρομή 1.500μ. εντός του στρατοπέδου– έξοδος δεξιά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – δεξιά στροφή επί της οδού Δενδροποτάμου – δεξιά στροφή επί της οδού – 28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – στροφή αριστερά επί της οδού Λαγκαδά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πύλη προς τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου – διαδρομή 2.100μ. εντός του στρατοπέδου – Τερματισμός.

Διαδρομή αγώνα δρόμου 5 χλμ.: 11:30πμ

Αφετηρία πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου – έξοδος δεξιά επί της οδού Ελ. Βενιζέλου – δεξιά στροφή επί της οδού Δενδροποτάμου – δεξιά στροφή επί της οδού – 28ης Οκτωβρίου – Ακριτών – στροφή αριστερά επί της οδού Λαγκαδά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πύλη προς το εντευκτήριο Καρατάσιου – Τερματισμός.

Διαδρομή αγώνα δρόμου 2χλμ. & Δυναμικού Βαδίσματος 2χλμ. & ΑΜΕΑ: 11:50πμ

Αφετηρία Δημαρχείο Παύλου Μελά – είσοδος στην οδό Καραολή και Δημητρίου με κατεύθυνση προς την οδό Λαγκαδά – στροφή δεξιά επί της οδού Λαγκαδά – είσοδος στον δεξιό παράπλευρο δρόμο επί της οδού Λαγκαδά με κατεύθυνση προς Καβάλα – στροφή δεξιά επί της οδού Λεωφόρου Στρατού – είσοδος εντός του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την πύλη προς το εντευκτήριο Καρατάσιου – Τερματισμός.

Δικαίωμα Συμμετοχής
 • Διαδρομή αγώνα δρόμου 10χλμ και 5 χλμ.: Μόνον ενήλικες με την προϋπόθεση ότι βεβαιώνουν για την καλή κατάσταση της υγείας τους . Στον αγώνα των 5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν και ανήλικοι γεννημένοι το 2011 και νωρίτερα, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.
 • Διαδρομή Αγώνα Δρόμου 2 χλμ. κ Δυναμικού Βαδίσματος 2χλμ. & ΑΜΕΑ: Όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας καθώς μαθητές- τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα
Διακρίσεις – Έπαθλα

Θα δοθούν κύπελλα στους πρώτους αθλητές και τις πρώτες αθλήτριες, μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες της γενικής κατάταξης των αγώνων 10km, 5km, & 2km καθώς και αναμνηστικό δίπλωμα σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Θα απονεμηθούν και ειδικές βραβεύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Τρεις πρώτοι νικητές του εικονικού αγώνα δρόμου Δήμου Παύλου Μελά
 • ΑμεΑ
 • Μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων
 • Πολυπληθέστερη ομάδα

Όλες οι βραβεύσεις θα γίνουν στη γιορτή των απονομών που θα ακολουθήσει.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Εγγραφές

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, χωρίς περιορισμούς, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη φυσική κατάσταση.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τρίτη 26-09-2023. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας εγγραφές θα γίνονται 2 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στην online πλατφόρμα εγγραφών που θα υπάρχει διαθέσιμη στις ιστοσελίδες των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού Ευόσμου

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β. Ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Στα αγωνίσματα των 10.000μ και 5.000μ. η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονικό σύστημα. Τον υπολογισμό και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο θα αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

Υγειονομική Κάλυψη

Σταθμοί Πρώτων Βοηθειών θα υπάρχουν από τους διοργανωτές. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε καρδιολογικό έλεγχο για όσους είναι άνω των 35 ετών. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – αθλήτρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – συμμετέχουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους.

Σταθμοί Υποστήριξης:

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.

Γενικές Διατάξεις
 • Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Υπεύθυνο των αγώνων
 • Στην αφετηρία υπάρχει πρόβλεψη για φύλαξη και μεταφορά του ιματισμού των αθλητών στον τερματισμό με ασφάλεια.
 • Οι διοργανωτές δεν καλύπτουν έξοδα μετακίνησης των αθλητών-τριών.
 • Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στις αφετηρίες των δρόμων 5km &2km και στον Τερματισμό. Οι συμμετέχοντες των 10km θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του Δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου.
 • Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους προκειμένου να καταταχθούν.
 • Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων
 • Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στις ιστοσελίδες των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Κορδελιού Ευόσμου
 • Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη φωτογράφηση τους κατά την ημέρα και τις ώρες διεξαγωγής του αγώνα από φωτογράφους της διοργάνωσης , καθώς και στη λήψη της εικόνας τους κατά τη βιντεοσκόπηση, μαγνητοσκόπηση, ή άλλης μορφής οπτικής καταγραφής του γεγονότος.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να λάβουν μέρος δηλώνουν συμμετοχή ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Τρικκαίων: Προετοιμασία για τον «Μύλο των Ξωτικών»

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων

admin

Δήμος Τρικκαίων: Τα Τρίκαλα καινοτομούν με e-ΚΕΠ

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα