Δήμοι

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Πράσινο φως για 3 νέα σχολεία στον δήμο

Θετικές εξελίξεις για τη σχολική στέγη στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, καθώς ανοίγουν κατασκευαστικά μέτωπα για τη δημιουργία 3 νέων σχολείων. Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, το 3ο Γυμνάσιο Πυλαίας και το 3ο Λύκειο Πυλαίας.

Με σοβαρή δουλειά και συνολική στρατηγική, η δημοτική αρχή κατάφερε να συμπεριληφθούν τα 3 νέα σχολεία στο μεγάλο έργο ΣΔΙΤ του ΥΠΟΜΙΔΑ ύψους 160 εκ. ευρώ για συνολικά 17 σχολεία σε 9 δήμους στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο μεγάλος κτιριακός διαγωνισμός περνά στη Β’ φάση, που αποτελεί και το τελικό στάδιο, δηλαδή αυτό των προσφορών, ενώ σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2022, σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα.

Στην τελική, Β΄ Φάση του Διαγωνισμού πέρασαν συνολικά επτά επιχειρηματικά σχήματα (ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΑΒΑΞ, ΕΚΤΕΡ Α.Ε. – ΕΡΕΤΒΟ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, REDEX (όμιλος Κοπελούζου) – INTRAKAT, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΑΤΕΣΕ, ΤΕΚΑΛ).

Τα σχολεία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα κατασκευασθούν σε 2 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο ανάδοχος με την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού αντικειμένου θα αναλάβει τη λειτουργία-συντήρηση και φύλαξη των σχολείων, καθώς επίσης την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αποχέτευσης, φυσικού αερίου, σταθερής τηλεφωνίας και Internet, κ.λπ.

«Η σχολική στέγη ήταν και είναι πάντοτε πρώτη μας προτεραιότητα. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στον Δήμο μας πρόκειται να κατασκευαστούν τα 3 από τα συνολικά 17 νέα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο προχωρά στη Β φάση, είναι μεγάλη όμως η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ώστε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί εντός του 2022. Οι πιέσεις, οι προσπάθειες μας και η επιμονή μας όλο αυτό το διάστημα δικαιώνονται στην κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του “καυτού” προβλήματος της σχολικής στέγης», τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Ξεκινά το 12ο αθλητικό και πολιτιστικό «Summer Camp 2023»

@dmin

Δήμος Σερρών: Κλειστά όλα τα σχολεία στις Σέρρες

@dmin

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ορκωμοσία του Δημάρχου Mιχαήλ Μιτζικού

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα