Νόμοι

Δήμοι : Ρύθμιση ζητημάτων μίσθωσης δημοτικών ακινήτων και σχολικών κυλικείων

Στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας, υπάρχει διάταξη (άρθρο 138) σχετικά με τη ρύθμιση ζητημάτων μίσθωσης δημοτικών ακινήτων και κυλικείων σχολείων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.)  αναφέρει:

  • Μισθώσεις δημοτικών ακινήτων στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις με εκμισθωτή δήμο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αυτού, οι οποίες λήγουν έως 31.12.2020, παρατείνονται για ένα (1) επιπλέον έτος από τη λήξη τους, κατόπιν αίτησης του μισθωτή. Ο καθορισμός του μισθώματος κατά τον χρόνο παράτασης της μίσθωσης γίνεται από την Επιτροπή της παρ. 5 του άρθρου 186 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006,Α΄ 114).
  • Οι διατάξεις της παρ. 1 εφαρμόζονται αναλόγως και για μισθώσεις εντός κοινοχρήστων χώρων που ανήκουν σε Ο.Τ.Α..
    1.  Εφόσον δεν έχει δημοσιευθεί διακήρυξη νέου διαγωνισμού, συμβάσεις μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λήγουν την 30ή Ιουνίου 2020, παρατείνονται για ένα (1) έτος, κατόπιν αίτησης του μισθωτή, η οποία υποβάλλεται αποκλειστικά έως τις 30.6.2020.
    2. Έως τις 30.6.2020 είναι δυνατή η εκ μέρους του μισθωτή πρόωρη λύση συμβάσεων μίσθωσης κυλικείων δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής υπέρ του εκμισθωτή.
  • Οι διατάξεις του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως και για τις μισθώσεις των κυλικείων που βρίσκονται εντός των χώρων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.). Σε αυτήν την περίπτωση η παράταση είναι δυνητική και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Αξιοποίησης της Διαχείρισης της Περιουσίας του οικείου Α.Ε.Ι., η οποία καθορίζει και το σχετικό μίσθωμα

Δείτε τον Νόμο ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19 : Οδηγίες Υπεύθυνης Δήλωσης Βεβαίωσης Άδειας Κυκλοφορίας

Ioannis Terzakis

Δώρο Πάσχα: Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση την μη καταβολή του

Ioannis Terzakis

Νόμος Κατσέλη: Χάνουν τα δικαστήρια οι μισοί δανειολήπτες

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα