Δελτία Τύπου

Δημήτρης Κούβελας Ιούλιος 2022

 

3 χρόνια δίπλα στον πολίτη και συνεχίζουμε…
Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη διακυβέρνηση της χώρας. Μία περίοδος γεμάτη από πρωτοφανείς κρίσεις σε όλα τα επίπεδα, ακραίες προκλήσεις στα εθνικά θέματα αλλά και ένα εκρηκτικό μείγμα ακρίβειας σε αγαθά και ενέργεια, που προκάλεσε η απρόκλητη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κι όμως, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Γυρίσαμε οριστικά σελίδα και αποδείξαμε ότι η ΝΔ είναι το μεγάλο, λαϊκό κόμμα που θα συνδέεται πάντα με την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τις μεγάλες κοινωνικές τομές. Κυρίως όμως το βλέπουν οι ίδιοι οι πολίτες, που συνεχίζουν να εμπιστεύομαι τις προσπάθειες μας!

Στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η ΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Νομοθετικό Έργο – Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Εισηγητής στο σχέδιο νόμου “Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών” του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Επιτέλους, μια ολιστική μεταρρύθμιση, που θέτει τις βάσεις για να αντιμετωπίσουμε παθογένειες στο χώρο της δικαιοσύνης. Οργανώνουμε ορθολογικότερα τα δικαστήρια και διαφυλάττουμε το κύρος των δικαστικών λειτουργών. Συμβάλλουμε στην ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και προχωρούμε στην άμεση εισαγωγή των νέων ψηφιακών τεχνολογιών. Για την κυβέρνησή μας η δικαιοσύνη αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.

Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου για την Ιατρικώς Yποβοηθούμενη Aναπαραγωγή (ΙΥΑ)

Με το νέο πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κάνουμε «πρωταγωνίστρια» τη γυναίκα που επιθυμεί να γίνει μητέρα. Αυξάνουμε στα 54 έτη το ηλικιακό όριο δυνατότητας μίας γυναίκας να προσφύγει στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και επιταχύνουμε ριζικά τις διαδικασίες. Ξεδιπλώνουμε μία δέσμη κινήτρων στα νέα ζευγάρια για να τεκνοποιήσουν.

 

Ομιλία μου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Μετατρέπουμε τα Πανεπιστήμια από χώρους ανομίας και καταλήψεων, σε «πηγή» γνώσης, έρευνας και καινοτομίας. Είμαστε με τη βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να είναι με τη βαριοπούλα και τους “μπαχαλάκηδες”. Η μεταρρύθμιση της Ν.Δ. μεταβάλλει το τοπίο της ανώτατης παιδείας και αποδίδει τα Πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους καθηγητές.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Στηρίζω τις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων

Με αναφορά που κατέθεσα προς τα συναρμόδια Υπουργεία, στέκομαι στο πλευρό του Πανελληνίου Συλλόγου καθηγητών του Υπουργείου Τουρισμού. Οφείλουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το εκπαιδευτικό προσωπικό. Η κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Τα τελευταία 17 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις ενώ με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις το πρόβλημα επιτείνεται συνεχώς.

Διαβάστε την αναφορά

Οι αστυνομικοί στην προστασία του πολίτη

Με ερώτηση που κατέθεσα στα συναρμόδια Υπουργεία, έθεσα και πάλι το ζήτημα που απασχολεί την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, καθώς δεν υπάρχουν θέσεις σε ιδρύματα, φιλοξενούνται προσωρινά σε νοσοκομεία, με υποχρεωτική παρουσία αστυνομικού. Ο ρόλος του αστυνομικού όμως είναι πρώτα δίπλα στον πολίτη στις γειτονιές.

Διαβάστε την ερώτηση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδη

Απολύτως ικανοποιητική είναι η πορεία για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στην Καλαμαριά. Η πρόταση είναι εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Διαβάστε περισσότερα

Με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης
Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονικης, “τα μάτια και τ’ αυτιά της πόλης”, είναι πάντα ενδιαφέρουσα και βγάζει ειδήσεις. Μια ουσιαστική, με πολύ φιλική ατμόσφαιρα, βραδιά.
Διαβάστε περισσότερα

Συναντήσεις με τη Γεωργιανή Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία
Η πρόσφατη πρωτοβουλία μου ως Προέδρου της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας, προκειμένου μέλη της Γεωργιανής Βουλής να έρθουν στην Ελλάδα και να συζητήσουμε κομβικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών, πήρε σάρκα και οστά με υπέροχα αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα

Στο Λασίθι της Κρήτης με κλιμάκιο της ΝΔ

Ακούμε το σφυγμό και τους προβληματισμούς των πολιτών και της αγοράς και στεκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Στο νομό Λασιθίου, με τον Υπ. Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον συνάδελφο Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Γ.Γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκακη, τον Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τον Γ.Γ Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά.

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση για το Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού προ ολίγων μηνών, παρουσία των αρμοδίων Υφυπουργών, του ΓΓ του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ ανακοινώθηκε η χωροθέτηση του νέου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στον Δήμο Παύλου Μελά, στή δυτική Θεσσαλονίκη. Ένα πολύ αναγκαίο έργο για την εξυπηρέτηση καρκινοπαθών ασθενών από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ –  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα» με το Γιώργο Αυτιά

Παρέμβαση για την επιθετικότητα της Τουρκίας και την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσσο, η συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για τα F35 αλλά και το πάγωμα της αναβάθμισης των τουρκικών F16 βγάζουν τον Ερντογάν εκτός ελέγχου.

Δείτε τη συνέντευξη

Στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημοσιογράφους Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου και Νίκο Ρογκάκο.
Θα δοθεί άμεσα η οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις πυρκαγιές!
🔹 Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε κλιματική κρίση.
🔹Αναβαθμίζουμε διαρκώς την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.
🔹 Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στους λογαριασμούς του ρεύματος και στα καύσιμα είναι στοχευμένες και κοστολογημένες. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
🔹 Στηρίζουμε διαρκώς την οικονομία και την κοινωνία μας δίνοντας έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Δείτε τη συνέντευξη

Συνέντευξη στον Σάκη Μόσχη στο ΑΤΛΑΣ TV
Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για τη διαχείριση των διεθνών κρίσεων που μας επηρεάζουν. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις τις Τουρκίας υπεύθυνα κι αποφασιστικά. Δίνουμε προτεραιότητα στα έργα υποδομών και στη συνολική αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης.
Δείτε τη συνέντευξη

Παρέμβαση στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” με τον δημοσιογράφο Γ. Βαθιώτη στο ART channel
Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα καύσιμα είναι στοχευμένες. Ενισχύουν τους οικονομικά ασθενέστερους και διασφαλίζουν ότι στα δημόσια ταμεία θα παραμείνουν διαθέσιμα για την αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών στο χειμώνα που έρχεται.
Δείτε τη συνέντευξη

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη στο Πρακτορείο 104,9 FM
Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι σήμερα η πιο ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε παρά το τοξικό προεκλογικό κλίμα που καλλιεργεί η αντιπολίτευση.
Δείτε τη συνέντευξη

Συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 στους Σ. Διαμαντόπουλο και Σ. Μόσχη
Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης παραμένει προτεραιότητα στην κυβερνητική ατζέντα. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για τους πολίτες και δρομολογεί διαρκώς μέτρα στήριξής τους, στο πλαίσιο που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας.
Δείτε τη συνέντευξη

Με τον Βαγγέλη Μωυσή και την Ειρήνη Γκέλη στο Radio North 98
Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα στήριξης δίνοντας προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πολλή δουλειά, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που βιώνουμε.
Δείτε τη συνέντευξη

Συνέντευξη στη Μαρία Σαμολαδά στον Real FM107.1
Η υποχρέωση του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ να εκτελούν υπηρεσία προστατευτικής φύλαξης ανηλίκων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης απασχόλησε τη συζήτηση. Ο ρόλος του αστυνομικού είναι πρώτα στις γειτονιές, δίπλα στον πολίτη!
Δείτε τη συνέντευξη

Άρθρο μου στο Thepresident.gr
Μέσα από πολλές αντιξοότητες, η Κυβέρνηση της ΝΔ στάθηκε δίπλα στον πολίτη με μία σειρά γενναίων κοινωνικών πολιτικών, οδηγώντας την Ελλάδα σε μία νέα εποχή, της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας, των εμβληματικών επενδύσεων.
Δείτε τη συνέντευξη

Με την Μαρία Σαμολαδά στον Real FM107.1
Αναμορφώνουμε το πλαίσιο για την επιθεώρηση και τον έλεγχο των Δικαστών για την ποιότητα και την ταχύτητα με την οποία απονέμεται η Δικαιοσύνη. Απαραίτητη είναι πλέον και η συστηματική επιμόρφωση τους.
Δείτε τη συνέντευξη
Συνέντευξη στον Λάζαρο Θεοδωρακίδη στον Flash 99.4
Απαντούμε ψύχραιμα στην τουρκική προκλητικότητα και την εκθέτουμε ως τον ταραχοποιό της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η τοξική παραφιλολογία για τις εκλογές λειτουργεί διαλυτικά για την οικονομία και την κοινωνία μας.
Δείτε τη συνέντευξη

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμβολο προσφοράς
Ο Νίκος Παπαγεωργίου, που ανήκει στη γενιά των σύγχρονων μεγάλων ευεργετών της πατρίδας μας, έφυγε από κοντά μας. Μαζί με τον αδελφό του Λεωνίδα πρόσφεραν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Δίκαια το όνομα Παπαγεωργίου έγινε σύμβολο προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Περισσότερα

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real Fm 97.8. H πολυφωνία δεν κινδυνεύει, η ελευθερία του τύπου δεν φοβάται γιατί η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.
Περισσότερα

Στη Bουλή με συγκίνηση
Με χαρά και συγκίνηση συνόδευσα τον πατέρα μου Σωτήρη Κούβελα, στην επίσκεψή του στη Βουλή μετά από αρκετά χρόνια! Συνάντησε παλιούς και νέους φίλους.
Περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Καλαμαριά για το περιβάλλον
Προσέχουμε το περιβάλλον για να το έχουν τα παιδιά μας. Η ηλεκτροκίνηση θα είναι σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια. Με πολύ χαρά συμμετείχα στην ποδηλατοδρομία που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς και στείλαμε μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο.
Περισσότερα

Στο πλευρό των αθλητών
«Παλέψαμε» και τελικά καταφέραμε την παραχώρηση χρήσης αίθουσας 400 τ. μ. των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων στον Δήμο Παύλου Μελά. Ένα ακόμη ειδικό προπονητήριο προστίθεται στη Θεσσαλονίκη προς όφελος εκατοντάδων αθλητών των συλλόγων που έχουν πετύχει πάμπολλες διεθνείς και Πανελλήνιες διακρίσεις.
Περισσότερα

Στην πρώτη γραμμή
Επισκέφτηκα και συνομίλησα με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που υπερασπίζονται με ψυχραιμία την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ. Συγχαρητήρια για το έργο που επιτελείτε.
Περισσότερα

Στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια
Στο εξαιρετικά σημαντικό συνέδριο “Δημογραφικό 2022. Οι μεγάλες προκλήσεις”. Τις εργασίες άνοιξε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ακολούθησε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν. Στόχος η αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης, μέσα από καλές και νέες δουλειές αλλά και η δημιουργία ελπίδας για το μέλλον στις νέες γενιές.
Περισσότερα

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ

Δεν ξεχνούμε
20 Ιουλίου: Μαύρη επέτειος μνήμης για την Κύπρο μας και τον απανταχού ελληνισμό. Απέναντι στη βαρβαρότητα και τον αναθεωρητισμό απαντάμε με αδιάκοπη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου έως την οριστική δίκαιη λύση.

Αθάνατος
14 Ιουλίου: 30 χρόνια από την ημέρα της τυφλής δολοφονίας του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν από τρομοκράτες. Κάποιοι έκαναν λόγο για «παράπλευρη απώλεια». Απέραντος σεβασμός στη μητέρα του, που βιώνει το θρήνο με απόλυτη αξιοπρέπεια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.
Μητροπόλεως 47 | 54623, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310244755, 2310271191
web: www.dkouvelas.gr
email: kouvelas@otenet.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ 2020

@dmin

Νέος ψηφιακός εξοπλισμός από τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κιλκίς στις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

admin

Με 161 Κέντρα Υγείας και 42 Π. Ιατρεία στη μάχη του κορονοϊού

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα