Δήμοι

Δήμος Δέλτα: Έτοιμα τα Γυμνάσια – Λύκεια για τη νέα σχολική χρονιά

Η ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων της Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επιβεβαιώθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τη διοίκηση του δήμου και τους διευθυντές και εκπροσώπους των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λουμπούτης οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κυριακίδης Φάνης Αλμπάνης Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης Αχιλλέας Χαντες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δέλτα Θεόδωρος Βαλάρης ο γραμματέας του ΔΣ Δημήτρης Μαυρομάτης οι διευθυντές/ντριες και υποδιευθυντές/ντριες όλων των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δέλτα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν προκύψει από την ενεργειακή κρίση και θα κορυφωθούν τον χειμώνα ωστόσο σημείωσε πως τα κτίρια της εκπαίδευσης αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο και όλη τη διοίκηση του Δήμου.

«Κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς συζητάμε με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολίων όλων των βαθμίδων για να ακούσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να δώσουμε λύσεις στο βαθμό που μας αναλογεί. Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στηρίζουμε άοκνα το έργο τους. Για ακόμη μία χρόνια δώσαμε βαρύτητα στην έγκαιρη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και ολοκληρώσαμε όλο το φάσμα των εργασιών στο εσωτερικό των κτιρίων για την ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς», ανέφερε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ενώ υπογράμμισε ότι οι μαθητές χρειάζεται να περνούν άνετα και ευχάριστα τις σχολικές ώρες για να αποδίδουν καλύτερα.

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας Αντώνης Αντωνιάδης επισήμανε ότι ολοκληρώθηκαν σε όλα τα σχολεία οι απολυμάνσεις για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών,  επιδιορθώθηκαν όσες βλάβες εντοπίστηκαν στις υποδομές σε όλα τα κτίρια και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των αυλών από την διεύθυνση καθαριότητας.

Οι διευθυντές και οι καθηγητές επισήμαναν κάποιες επιπλέον ανάγκες που έχουν για τη νέα σχολική χρονιά και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα ικανοποιηθούν άμεσα.

Εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την άρτια λειτουργία των κτιρίων Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου, ευχαριστώντας την διοίκηση για την αμεσότητα της επίλυση ζητημάτων και την διαρκή συνεργασία, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη στήριξη της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και ειδικότερα του εντεταλμένου συμβούλου Παιδείας Αντώνη Αντωνιάδη.

Στα σχολεία ήδη έχουν δημιουργηθεί αίθουσες υπολογιστών ενώ ο δήμος έχει φροντίσει για τον εξοπλισμό τους με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και για την παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Δέλτα τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον επί χρόνια διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Εχεδώρου, Γιώργο Ερκοτίδη που αποχωρεί από την ενεργό δράση λόγω συνταξιοδότησης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παράταση μέχρι τέλη Μαρτίου στους ΟΤΑ για ληξιπρόθεσμα

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Δωρεάν είσοδος στο κολυμβητήριο Πανοράματος

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Τραυματισμός εργαζομένου καθαριότητας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα