Δημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου: Διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Κασιωτών – Κασίων Δράσης»

Η απόφαση μας να συγκροτήσουμε την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, την «Κίνηση Κασιωτών  –  Κασίων Δράση» και να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη και  την ψήφο των συμπατριωτών μας  πριν 4 χρόνια αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ήταν μια εύστοχη κίνηση.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε και με γνώμονα την πολυετή εμπειρία  στην  Τ.Α. και την ποιότητα των στελεχών που την υποστήριξαν .

Ενόψει  των νέων αυτοδιοίκητων εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, κυρίαρχη φιλοσοφία  μας είναι να ενισχύσουμε τον επιτελικό ρόλο του Δήμου, να συνεγείρουμε και να συστρατεύσουμε όλους τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου, αλλά και τους Κασιώτες της διασποράς, στην κοινή προσπάθεια ΟΛΩΝ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί, για την ολοκλήρωση και συντήρηση των βασικών υποδομών του, για την υλοποίηση των μελετών που συντάξαμε ,  για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην προσπάθεια μας αυτή  επιδιώκουμε  όλες οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις, να έχουν την συναίνεση και την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων, να προσεγγίσουμε καλοπροαίρετα και με πνεύμα συνεργασίας με τον Β’  βαθμό Τ.Α. καθώς επίσης και την εκάστοτε Κεντρική Διοίκηση για θέματα που μας απασχολούν.

Στόχος μας παραμένει ο Δήμος να μπολιάζεται διαρκώς  με τα στοιχεία της δημοκρατίας και της διαφάνειας που του επιτρέπουν να καταστεί πραγματικός αυτοδιοίκητος θεσμός.

Δηλαδή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για :
  • Έναν ανεξάρτητο Δήμο μακριά  από κομματικές και παραταξιακές έριδες .
  • Συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων εξασφαλίζοντας ευρύτερες  πλειοψηφίες.
  • Αντιπροσωπευτικότητα, με την συγκρότηση διάφορων οργάνων αφού μέσα από αυτά εκφράζεται κατά τεκμήριο η ίδια η κοινωνία.
  • Την Ενωτική Πρωτοβουλία για προσέγγιση όλων των Κασιωτών που πιστεύουμε ότι απέδωσε καρπούς τόσο εντός του Δ.Σ. , όσο και εκτός και συνεχίζουμε να την επιδιώκουμε .
  • Αγωνιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν, γιατί η πείρα μας έχει διδάξει πως τις πιο πολλές φορές η κεντρική εξουσία δεν κατανοεί άλλη «γλώσσα» παρά μόνο αυτή της διεκδίκησης και του αγώνα.

Επιδίωξη μας ακόμα είναι εκτός από την αξιοποίηση των ιδίων πόρων, η εκμετάλλευση προγραμμάτων ευρωπαϊκών και εγχώριων που θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε, τα βασικά έργα υποδομών και να προχωρήσουμε, επιτέλους στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Όλα αυτά μέσα σ’ ένα πλαίσιο οργανωμένων ρεαλιστικών ενεργειών και παρεμβάσεων.

Δημιουργήσαμε μία παράταξη ανεξάρτητη , που στηρίζεται στην αξιοκρατία, στην ισοτιμία, στην ισονομία, στην πολιτική και κομματική αυτονομία του κάθε συμπατριώτη όπου και αν αυτός βρίσκεται και ενεργοποιείται.

Με τις παρακαταθήκες και τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε , διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο των συμπατριωτών μας – συνδημοτών μας

Όλοι μαζί λοιπόν, για την ελπίδα  και την αξιοπρέπεια, την βελτίωση της καθημερινότητας των Κασιωτών, με έναν Δήμο με θετικό κοινωνικό  πρόσημο , ένα Δήμο για όλους τους Κασιώτες και τις Κασιώτισσες για την ουσιαστική ανάπτυξη του νησιού μας .

Μιχάλης Ερωτόκριτος

Υποψήφιος Δήμαρχος της Ηρωϊκης Νήσου Κάσου και τα μέλη της «Κίνης Κασιωτών – Κασίων Δράση»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκλογές και … οικονομικό υπόβαθρο

admin

Δημοτικές εκλογές 2023: Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους 14 δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Συνδυασμός «Κοινωνία Πολιτών»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα