Δήμοι

Δήμος Καρδίτσας: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος που ερευνάται για υπεξαίρεση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς

Η ίδια ισχυρίζεται πως συγκέντρωνε τα προϊόντα στο σπίτι της, προκειμένου να τα διανέμει.

Την έφοδο στο σπίτι της αντιδημάρχου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Καρδίτσας Ουρανίας Σούφλα στο Ανθηρό Καροπλεσίου έκανε η ΕΛΑΣ, μετά από εισαγγελική εντολή μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς.

Αρκετές ημέρες μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της, όπου εντοπίστηκαν τρόφιμα που προορίζονταν για τους πλημμυροπαθείς του νομού, η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, Ουρανία Σούφλα, υπέβαλε την παραίτησή της, η οποία έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο.

Η ίδια αρνήθηκε οποιαδήποτε δόλια πρόθεση λέγοντας ότι συγκέντρωνε τα τρόφιμα στο σπίτι της, με σκοπό να τα διανέμει στην κοινότητα του Καροπλεσίου, όπου κατοικεί. Όπως ισχυρίζεται, ανέλαβε η ίδια τη διανομή, επειδή ο πρόεδρος της κοινότητας θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας.

Η καταγγελία

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από δημόσια καταγγελία του δημοτικού  συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», Κώστα Γκαβογιάννη μέσα από το προσωπικό το προφίλ στο Facebook. Μέσα από την ανάρτηση του ζητούσε από τον δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη θέση του και από την αστυνομία να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των ευρημάτων της έρευνας.

Η παραίτηση

Στον απόηχο των γεγονότων η Αντιδήμαρχος υπέβαλλε σήμερα την παραίτηση την οποία έδωσε στην δημοσιότητα.

Για λόγους ευθιξίας εξαιτίας αναληθών δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και με σκοπό να προστατέψω τον κόπο των δεκάδων εθελοντών και των Προέδρων των Κοινοτήτων μας αλλά και την προσφορά χιλιάδων δωρητών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου για βοήθεια προς το Νομό μας υπέβαλλα την παραίτηση μου από τη θέση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα σκοπός μου ήταν να στηρίξω τους απόρους και τα ξεχασμένα χωριά μας. Παρέλαβα άδειες αποθήκες και παραδίδω τόνους τροφίμων.

Διερευνάται για ποιο λόγο είχα ποσότητα τροφίμων στην αποθήκη μου, και όχι στο σπίτι μου όπως τεχνηέντως διασπείρουν ορισμένοι, ενώ έχω προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που δείχνουν τους δικαιούχους αυτών. Επίσης, δεν έγινε κάποια έφοδος, όπως κάποιοι κακόβουλα διαδίδουν, αλλά εγώ οδήγησα την υπηρεσία και υπέδειξα που βρίσκονται τα τρόφιμα.

Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητα μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποκαταστήσω την τιμή και την υπόληψή μου και δεν θέλω κανείς να υπονοεί ότι θα χρησιμοποιήσω μια θέση ισχύος για να το πετύχω. Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δικαιωθώ».

Η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με τις καταγγελίες. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο προανακριτικό στάδιο και την χειρίζεται η αστυνομική διεύθυνση Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και αναστάτωσε όλη την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας, η παραίτηση της Αντιδημάρχου έλυσε τα χέρια του Δημάρχου Καρδίτσας κ.Βασίλη Τσιάκου.

Ο Δήμαρχος ανακοινώνοντας την αποδοχή της παραίτησης της Αντιδημάρχου ανέφερε:

«Έκανα σήμερα δεκτή την παραίτηση της αντιδημάρχου  Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης κ. Ουρανίας Σούφλα μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση της. Επειδή οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το όλο θέμα, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή και το εννοούμε: Η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Δωρεάν έλεγχος ακουστικής ικανότητας από το ΚΕΠ Υγείας

@dmin

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων και Διαγραμμάτων σε ορισμένους Δήμους

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Συνάντηση Δημάρχου με το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα