ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Λαγκαδά: Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

Ο Δήμος Λαγκαδά εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), σύμφωνα με το Ν. 4819/2021, με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις σύμφωνα με την αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας».

Μέσα από το Σ.Α.Π. ο Δήμος Λαγκαδά θα προγραμματίσει για την επόμενη διετία, τα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις, σε βασικούς δρόμους, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.) και δημόσια κτήρια ώστε αυτά να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα εμποδιζόμενα άτομα (ηλικιωμένοι, έγκυες κ.α.).

Στον παρακάτω σύνδεσμο οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν για τις προτεινόμενες διαδρομές, βασικούς δημόσιους χώρους και κτίρια σε οικισμούς του Δήμου, που εξετάζονται για την βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στον σύνδεσμο ΕΔΩ

Οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους επί των προτεινόμενων διαδρομών, χώρων και κτηρίων, συμβάλλοντας έτσι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2023.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προληπτικές απολυμάνσεις σε όλο το Δήμο Λαγκαδά

Ioannis Terzakis

Δήμος Θερμαϊκού: Πρόσληψη 54 ατόμων για καθαρισμό σχολικών μονάδων

@dmin

Δήμος Βισαλτίας: Τέλος τα πανηγύρια σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα