Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά σχεδίασαν τη νέα πλατεία (video)

Ο σχεδιασμός της νέας πλατείας Λαγκαδά ήταν το θέμα της εργασίας που ανέλαβαν μαθητές του ΕΠΑΛ Λαγκαδά στο πλαίσιο του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Η πρόταση της «Ανάπλασης Πλατείας Λαγκαδά» είναι η φετινή συμμετοχή του ΕΠΑΛ Λαγκαδά στο πρόγραμμα ΜΝΑΕ (μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ), της Α’ τάξης και Β’ τάξης του Τομέα δομικών έργων.

Το PROJECT είχε να κάνει με κάτι πολύ εξωστρεφές, το σχεδιασμό της πλατείας του Λαγκαδά.

Οι μαθητές πριν από την υλοποίηση του project, προχώρησαν στην δημιουργία ενός σχετικού ερωτηματολογίου έρευνας στο οποίο απάντησαν 400 πολίτες, καταθέτοντας τις απόψεις τους, τις οποίες έλαβαν υπόψη. Μέσα από τη δική τους έρευνα, καταγράφηκε μια μεγάλη ανάγκη για ένα νέο και αναβαθμισμένο χώρο – της πλατείας.

Μια νέα πλατεία, φιλική, πιο προσιτή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Οι μαθητές αποτύπωσαν τον χώρο, φωτογραφίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση του χώρου της πλατείας καθώς και του περιβάλλοντα χώρου. Κατέγραψαν τα υπάρχοντα  προβλήματα όπως τις ρωγμές στους τοίχους, φθορές και διάβρωση των υλικών, την ολισθηρότητα δαπέδου, και τους ψηλούς φράχτες που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με τις φυτεύσεις.

Προχώρησαν στις επιμετρήσεις του περιγράμματος της πλατείας και του εμβαδού της και των επιφανειών χαρακτηριστικών στοιχείων της πλατείας που ενδεχομένως θα διατηρούνταν στην νέα πρόταση. Στην συνέχεια προχώρησαν στην δημιουργία αρχιτεκτονικού σχεδίου της νέας πλατείας και ολοκλήρωσαν την πρόταση τους, με την δημιουργία της τελικής αποτύπωσης σε μακέτα.

Παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες σχεδίασαν ένα πρότυπο παγκάκι το οποίο συμπεριλαμβάνει ένα ηλιακό πάνελ, έτσι ώστε να είναι εφικτή η φόρτιση κινητών, tablets, κλπ σε όποιον χρησιμοποιεί το παγκάκι στην πλατεία.

Ολοκληρώνοντας την πρόταση τους για την ανάπλαση της Πλατείας του Λαγκαδά, οι μαθητές ετοίμασαν έναν φάκελο με το σχεδιαστικό και φωτογραφικό υλικό τον οποίο παρέδωσαν στο γραφείο του Δημάρχου κ.  Ιωάννη Ταχματζίδη.

Πηγή: Lagadasnet

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καινούργιες, σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε εννέα οικισμούς του Δήμου Λαγκαδά

admin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ρύθμιση χρεών σε 36 ή 72 δόσεις

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2023»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα