Δήμοι

Δήμος Λαγκαδά: Υπεγράφη σύμβαση για το έργο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στο Ζαγκλιβέρι

Στην υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη και κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στο Ζαγκλιβέρι προχώρησε την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας THALIS E.S. S.A.  κ. Γιώργο Παπαζήση, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Αναστασιάδη, της Γενικής Γραμματέα Ελένης Δραγατίδου και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Λαγκαδά Αθανασίου  Μπούρα.

Πρόκειται για το υποέργο «Κατασκευή έργων αποχέτευσης Δ.Κ. Ζαγκλιβερίου του Δήμου Λαγκαδά», η οποία συμπεριλαμβάνει επίσης και το υποέργο της κατασκευής του εσωτερικού Δικτύου Αποχέτευσης του Ζαγκλιβερίου.

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 1.708.955,91 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες , ενώ από τις 8 Αυγούστου 2022 έχει συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ «Δήμου Λαγκαδά», «Δ.Ε.Υ.Α. Λαγκαδά» και «Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.-ΑΟΤΑ» για την Πράξη «Κατασκευή έργων αποχέτευσης Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου Δήμου Λαγκαδά».

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και στη συνέχεια την κατασκευή της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Ζαγκλιβερίου δυναμικότητας 2.500 ισοδυνάμων κατοίκων με τη μέθοδο των τεχνητών υγροτόπων.

«Σήμερα δίνουμε τέλος σε ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα για μια περίπου δεκαετία έως ότου δρομολογηθεί τελικά. Η διοίκησή μας έκανε τα πάντα ώστε το έργο αυτό να πάρει τον δρόμο του και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Ζαγκλιβέρι», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Καμένων Βούρλων: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Αντιδήμαρχος ορίστηκε ο Ε. Κανταρτζής

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις νέας ρύθμισης οφειλών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα