ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Ν.Προποντίδας: Βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019»

Την 4η θέση στην κατηγορία των μικρών πόλεων, που προχωρούν σε δράσεις και εμπνέουν τους Δήμους σε εθνικό επίπεδο, για αλλαγή νοοτροπίας και προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας κατέλαβε ο Δήμος Ν. Προποντίδας.

Το Βραβείο παρέλαβε χθες ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Καρράς, ο οποίος παρευρέθηκε μαζί με τον συντονιστή του προγράμματος της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” για τον Δήμο ο κ. Φίλιππος Αθανασάρας, στην ειδική τελετή που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Πράσινο Ταμείο και η Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου.

Στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και πολλών στελεχών της πολιτικής ηγεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βραβεύτηκαν οι δήμοι για τις ενέργειες, τη δημιουργικότητα, τη χρήση εναλλακτικών βιώσιμων τρόπων μετακίνησης, καθώς και για την εφαρμογή καλών πρακτικών.

Ο Δήμος Ν.Προποντίδας συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 2015.

Από τότε και μέχρι και σήμερα ενδεικτικά υλοποιήθηκαν:

  • Κατασκευάστηκαν 11.500 μέτρα νέα πεζοδρόμια με λωρίδες σήμανσης για τυφλούς, όπως μπάρες για άτομα με αναπηρία.
  • Δημιουργήθηκε ο 1ος ποδηλατόδρομος στο εμπορικό κέντρο των Ν. Μουδανιών 1.500 μέτρων.
  • Τοποθετήθηκαν 880 stand-πάρκινγκ ποδηλάτων 2.500 θέσεων σε όλο τον Δήμο. Υλοποιήθηκαν 6 σταθμοί ποδηλάτων και 2 ποδηλατικές διαδρομές με σήμανση.
  • Δημιουργήθηκαν σταθμοί ποδηλάτων σε 32 σχολεία-γυμναστήρια, 24 δημόσιες υπηρεσίες και 35 επιχειρήσεις.
  • Πλήθος σχολείων, τοπικοί σύλλογοι (πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί, αθλητικοί) αλλά και πολλοί εθελοντές, επιχειρήσεις και επαγγελματίες συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

«Με μία πλούσια εβδομάδα σε δράσεις το 2019 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αλλά και με πλήθος έργων αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων στο δήμο μας καταφέραμε να πείσουμε ότι δημιουργούμε συνεχώς προϋποθέσεις για βελτίωση της αστικής κινητικότητας και προχωράμε στην εφαρμογή πρακτικών φιλικών στο περιβάλλον.

Αξίζει να σας πω ότι οι άλλες πόλεις, που βραβεύθηκαν είναι λίγο πολύ αυτές που διακρίνονται κάθε χρόνο. Έτσι είναι διπλά σημαντικό, που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε στη συνείδηση των υπευθύνων.

Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια. Από τον  Συντονιστή του προγράμματος για τον Δήμο μας κ. Αθανασάρα μέχρι τον τελευταίο εθελοντή που συμμετείχε ενεργά.

Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα τους στη συνέχεια της προσπάθειας.

Το βραβείο εξάλλου δεν σημαίνει εφησυχασμός, σημαίνει ευθύνη, σημαίνει ενέργειες για να πάει ο πήχης ακόμη ψηλότερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μ. Καρράς.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έκκληση στους πολίτες να μη ρίχνουν αναμμένα κάρβουνα και στάχτες σε κάδους απορριμμάτων

@dmin

Δήμος Βόλβης: Υποψήφιοι του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης

@dmin

Δήμος Δέλτα: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα