Δήμοι ΟΤΑ

Δήμος Νεάπολης-Συκεών : Δωρεάν προγράμματα για 4.885 παιδιά

Την εξασφάλιση μιας δωρεάν θέσης στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ διεκδικούν από την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, χιλιάδες γονείς, καθώς άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.

Η δημοσίευση της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ, που υλοποιεί το πρόγραμμα, έγινε αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξαιρείται και για φέτος από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα τα προνήπια (παιδιά 4 ετών) να μπορούν να εγγραφούν σε τμήματα των Παιδικών Σταθμών.

Μια μεγάλη αλλαγή του προγράμματος που ισχύει από φέτος είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας να συμμετέχουν σε αυτό και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Είναι μια εξέλιξη που διεκδικήθηκε με επιτυχία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη να αναπτύσσει πρωταγωνιστικό διεκδικητικό ρόλο κινητοποιώντας το σύνολο των Οργάνων της Τ.Α.

Για την περίοδο 2020-2021 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε 1.217 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 δωρεάν θέσεις στα ΚΔΑΠ και 100 θέσεις στα ΚΔΑΠμεΑ, που το σύνολό τους (4.885).

Αριθμοί που διατηρούν το δήμο σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως, φιλοδοξώντας να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των οικογενειών.

Το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται ήδη από καιρό σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους, να τους βοηθήσουν στην πληρέστερη συμπλήρωση του φακέλου και την υποβολή της αίτησης.

Στο πλαίσιο αυτό τυπώθηκε και διανέμεται πολυσέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr www.paidikoi.eetaa.gr).

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet).

Οι ενδιαφερόμενοι και, εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν τον φορέα και τη δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το παιδί τους.

Την περίοδο αυτή, Παρασκευή 17 Ιουλίου, έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν σε συνεχόμενο ωράριο, από τις 9 π.μ.-8 μ.μ..

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί τέσσερα σημεία υποδοχής και υποβολής των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται σε τρεις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:

  • Δ.Ε. Νεάπολης: Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος οροφ.) Τηλ.: 2310.639664
  • Δ.Ε. Συκεών: Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών – Στρ. Σαράφη 1, Συκιές (δίπλα στο ΚΕΠ) Τηλ.:  2313.313183 και  Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, Κομνηνών 38, Συκιές – Τηλ.: 2310.638058
  • Δ.Ε. Πεύκων: Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκων – Μικράς Ασίας 32 – Τηλ.: 2310.674653

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενες και άνεργες και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και οι πατέρες εφόσον είναι χήροι ή έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας.

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το πρόγραμμα υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άδεια εφαρμογής Novoville για το Δήμο Βόλου

admin

Αλλαγές στην λήψη αποφάσεων, απαρτίας και πλειοψηφίες στους δήμους

admin

Διαδημοτική Ποδηλατοπορεία από τους Δήμους Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα