Δήμοι ΟΤΑ

Δήμος Νεάπολης Συκεών: «Κάνε Κλικ για την Ζωή»

Με σύνθημα «Κάνε κλικ για τη Ζωή», και με πρώτιστο στόχο της δημοτικής Αρχής τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, δεκάδες ηλικιωμένες γυναίκες και άντρες από τα Κ.Η.Φ.Η. και τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου Νεάπολης-Συκεών, φόρεσαν από την προηγούμενη εβδομάδα τις δωρεάν ειδικές συσκευές χειρός, τα ειδικά βραχιολάκια συνεχούς κατ’ οίκον παρακολούθησης και τηλεειδοποίησης.

Με την δράση αυτή ο Δήμος Νεάπολης Συκεών συμμετέχει στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης & Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων», που εκπονεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία χρόνια και οι ωφελούμενοι δεν θα έχουν καμιά οικονομική επιβάρυνση, καθώς οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

Η δράση αφορά άτομα άνω των 65 ετών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (χρόνια πάσχοντες από κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτη, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά, κ.ά.), που ζουν μόνα ή δεν μπορούν να υποστηριχθούν επαρκώς από το άτομο που διαμένει μαζί τους, και έχουν χαμηλό εισόδημα.

Στόχος είναι η κοινωνική πρόνοια και υποστήριξή τους, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους, να υποβοηθηθεί η μοναχική διαβίωσή τους και να επιτευχθεί η ασφαλής γήρανσή τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την 24ωρη παρακολούθηση και τηλεφωνική υποστήριξη των ωφελούμενων από ειδικό Κέντρο με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, με άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου, για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής κατ’ οίκον παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω των ειδικών συσκευών χειρός ώστε να ανιχνεύονται άμεσα τυχόν πτώσεις του ηλικιωμένου ή ανεπιθύμητη απομάκρυνση από την εστία του (σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης).

Έτσι ο ηλικιωμένος θα έχει τη δυνατότητα να ειδοποιήσει ο ίδιος με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού (κουμπί πανικού) το Κέντρο 24ωρης παρακολούθησης για την αποστολή βοήθειας.

«Οι ηλικιωμένοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα θα γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον έχουν ανάγκη, κάποιος θα ειδοποιηθεί και θα βρεθεί δίπλα τους και έτσι θα μπορούν να νιώθουν παραπάνω ασφαλείς και μόνοι» αναφέρουν τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών σημειώνοντας ότι «ήδη τοποθετήθηκαν τα πρώτα… βραχιολάκια και αναμένονται το επόμενο διάστημα και τα υπόλοιπα για όσα μέλη των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του δήμου εγκρίθηκαν ο αιτήσεις τους».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου και για τους αντιδημάρχους

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Ζέρβας

Διακοπές στην Νίσυρο το μικρό ηφαιστειογενές νησί με άγρια ομορφιά

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα