Δήμοι

Δήμος Ωραιοκάστρου: Μαθητές κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Για τη λειτουργία και την οργάνωση του Δήμου Ωραιοκάστρου και για τοπικά θέματα ενημερώθηκαν σήμερα μαθητές της Γ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το πρωί το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ενημέρωση των μαθητών ανέλαβαν η γενική γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου, η αντιδήμαρχος Διοικητικής Αναδιάρθρωσης, Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Βιβλιοθήκης, Χριστίνα Αλίρη, η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας, Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελίας Δρόσου, η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα, η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Δημητριάδου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σαραμούρτσης και ειδικοί συνεργάτες του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τα καθήκοντα των αντιδημάρχων και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και κατέθεσαν τα αιτήματα τους για διάφορα τοπικά θέματα.

«Θέλουμε τα παιδιά να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, να μάθουν πώς λειτουργεί ο Δήμος και πώς μπορούν τα ίδια μεγαλώνοντας να έχουν λόγο και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση των αποφάσεων που λαμβάνονται για τον τόπο. Τα παιδιά είναι το μέλλον, έχουμε καθήκον να επενδύσουμε σε αυτά και ένας τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι από μικρή ηλικία να τα ενεργοποιήσουμε, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε με τον δήμαρχό μας, Παντελή Τσακίρη, να απευθύνουμε προσκλήσεις στα σχολεία, ώστε να επισκέπτονται τον Δήμο μαθητές και να ενημερώνονται για τη λειτουργία του», ανέφερε η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας, Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Φιλαρμονικής και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ευαγγελία Δρόσου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στους χώρους του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες και συνομίλησαν με τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους των τμημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης 95,3 fm: Στον «ΑΕΡΑ» το νέο πρόγραμμα «Μένουμε ΜΑΖΙ»

@dmin

Δήμος Θέρμης: Μνημόνιο συνεργασίας για την μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Δημιουργία 20 νέων θέσεων στάθμευσης στην περιοχή των Νεόκτιστων Σταυρούπολης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα