Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Αντικατάσταση παλιού δικτύου ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες Led

Σύγχρονο ηλεκτροφωτισμό, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας χιλιάδων πολιτών, θα αποκτήσουν το επόμενο διάστημα γειτονιές τεσσάρων διαφορετικών περιοχών του δήμου Παύλου Μελά, σε δρόμους των οποίων εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το δημοτικό δίκτυο φωτισμού με λαμπτήρες led.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις του δήμου σε περιοχές όπου ο φωτισμός είναι ανεπαρκής ως ανύπαρκτος, γεγονός που εδώ και χρόνια προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, αφού σε κάποιες περιπτώσεις το βράδυ δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Η αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες led, νέας τεχνολογίας, που θα ενισχύσουν στο μέγιστο βαθμό την οδική ασφάλεια, κυρίως όμως το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών θα αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι και αφορά σε γειτονιές της Τερψιθέας, της Άνω Ηλιούπολης, της Νικόπολης, των Μετεώρων και της Ευκαρπίας.

«Δημιουργούμε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με τη χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED) και για να επεκτείνουμε το δίκτυο στύλων ιδιοκτησίας του δήμου, ενώ αλλάζουμε το σημερινό γερασμένο δίκτυο, καθώς τα υφιστάμενα φωτιστικά που διαθέτουν λαμπτήρες παλαιάς τεχνολογίας θα τα αντικαταστήσουμε με έξυπνα φωτιστικά νέας τεχνολογίας, καλύτερης φωτεινής απόδοσης και χαμηλότερης κατανάλωσης» ανέφερε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ανέφερε ότι η σχετική σύμβαση υπογράφηκε ήδη, ενώ το έργο  εντάχθηκε στο Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» με αρχικό προϋπολογισμό 1,23 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται 100% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Ενισχύουμε το αίσθημα της ασφάλειας για τους κατοίκους και εργαζόμενους στον δήμο Παύλου Μελά, αναδεικνύουμε την πόλη μας, πετυχαίνουμε μεγάλη εξοικονόμηση κόστους και μειώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» σημείωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι στόχος της διοίκησης του δήμου είναι ο συνδυασμός της ενεργειακής αναβάθμισης και της επίτευξης εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς, όπως είπε, η συνολική δαπάνη που απορρέει από την αποπληρωμή των εξόδων κατανάλωσης ενέργειας και συντήρησης του παρόντος δικτύου ανέρχεται ετησίως σε 1,34 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ποσοστό 20% των ετήσιων ανταποδοτικών εσόδων του δήμου.

Το δίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές

Οι πρώτες εργασίες για την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού, όπως είπε, μιλώντας στο makthes.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σίσσυ Φραγκοπούλου, θα αρχίσουν μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου σε λίγο διάστημα οι γειτονιές αυτών των περιοχών να είναι πιο φωτεινές, άρα πιο ασφαλείς. «Πρόκειται για δυο εργολαβίες, η μια αφορά τη συντήρηση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού και η άλλη την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου με λαμπτήρες led που θα μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό κόστος» υπογράμμισε η αντιδήμαρχος.

Ωστόσο, τόνισε πως σε αυτό το έργο μεγαλειώδους σημασίας είναι το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες θα νιώσουν σύντομα ασφαλείς να κυκλοφορήσουν στη γειτονιά τους και να βγουν με μεγαλύτερη άνεση από τα σπίτια τους.

Η κ. Φραγκοπούλου ανέφερε ότι οι περιοχές που επιλέχθηκαν για το έργο συγκεντρώνουν κάποιες προϋποθέσεις, ωστόσο είπε, ότι ο δήμος Παύλου Μελά έχει κάνει ήδη έναν συνολικό προγραμματισμό σύμφωνα με τον οποίο η αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές με ανάλογα προβλήματα. «Στόχος μας είναι πρώτα από όλα ο πολίτης να νιώσει ασφαλής και ότι ο δήμος φροντίζει τη γειτονιά του. Είναι δευτερεύων η αισθητική αναβάθμιση, η οποία παρόλα αυτά δεν αγνοείται από τον σχεδιασμό μας» υπογράμμισε η αντιδήμαρχος.

Άρθρο της Φανής Σοβιτσλή για το makthes.gr

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Χάλκης: Συνάντηση για την επανακατοίκηση του χωριού της Χάλκης

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Τιμήθηκε η διπλή επέτειος της Απελευθέρωσης

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Πέτυχε την παραχώρηση των κατασκηνώσεων Μελισσοχωρίου στο Δήμο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα