Δήμοι

Δήμος Παύλου Μελά: Αποκτά γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις Στίβου

Ένα σπουδαίο αθλητικό έργο παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης, με την υπογραφή της σύμβασης για την «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά.

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που αναπτύσσεται στη ΔΚ Πολίχνης, δίπλα στο νέο κυκλοφοριακό κόμβο των οδών Αγνώστου Στρατιώτη και Ολυμπιονίκη Καρυπίδη και γειτνιάζει με το δασύλλιο Μετεώρων και σχολικούς χώρους, διαθέτει δύο κλειστά Γυμναστήρια, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για δωρεάν εκγύμναση 24 ώρες το 24ωρο.

Η παραπάνω σύμβαση υπογράφηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, μεταξύ του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και του Παναγιώτη Μοσχοβίτη, εκπροσώπου της αναδόχου «ΜΟΣΧΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε.Δ.Ε.», παρουσία του Αργύρη Αργυρόπουλου, Προϊσταμένου Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και μελετών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αντικείμενο της πρότασης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένης υποδομής γηπέδου ποδοσφαίρου και στίβου στο αθλητικό κέντρο της ΔΚ Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά. Με την παρέμβαση θα διαμορφωθούν και θα αποδοθούν στο κοινό 17.675,80 τ.μ. υπαίθριου χώρου αθλητισμού και ελεύθερου χρόνου.

Στο έργο περιλαμβάνονται συνοπτικά οι παρακάτω εργασίες:
 • Εκσκαφές και επιχώσεις στο σύνολο του οικοπέδου προκειμένου να επιτευχθεί ισοσταθμία και δημιουργία κλίσεων για την απορροή των υδάτων.
 • Επίχωση στα σημεία που θα κατασκευαστούν οι διαδρομές του στίβου και το γήπεδο ποδοσφαίρου με θραυστό υλικό, κατάλληλης κοκκομετρίας και σύνθεσης.
 • Κατασκευή αντιριζικής και υγρομονωτικής προστασίας στο δώμα των υπαρχόντων κτιρίων, προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη υγρομόνωση και να αποτραπεί η ανάπτυξη ριζικών συστημάτων στο στρώμα της επίχωσης, με κίνδυνο να πληγεί η πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
 • Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
 • Ασφαλτική προεπάλειψη στο τμήμα που προβλέπεται να κατασκευαστεί ο στίβος και οι είσοδοι στον περιφραγμένο αθλητικό χώρο.
 • Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, στα ίδια τμήματα πάχους 0,05 μ.
 • Προμήθεια και τοποθέτηση tartan στίβου τύπου sandwich.
 • Κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα, διατομής αντεστραμμένου “Π”, συνολικού μήκους 535,00 μ., το οποίο θα καλυφθεί με σχάρα μεταλλική σε όλο το μήκος του.
 • Κατασκευή 2 φρεατίων συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου από το πλησιέστερο στη δημοτική οδό φρεάτιο θα τοποθετηθεί αγωγός αποχέτευσης που θα συνδέει το φρεάτιο με το δίκτυο ομβρίων της οδού.
 • Κατασκευή μεταλλικής περίφραξης στα όρια του οικοπέδου, εδραζόμενη σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, όπου θα περιλαμβάνονται δύο διπλές μεταλλικές θύρες εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
 • Κατασκευή βαλβίδων και σκάμματος για άλμα εις μήκος.
 • Κατασκευή βαλβίδων άλματος επί κοντώ και τεχνητής λίμνης δρόμου φυσικών εμποδίων.
 • Προμήθεια και τοποθέτηση εστιών γηπέδου ποδοσφαίρου και μεταλλικών καθιστικών πάγκων.
 • Κατασκευή δικτύου και τεσσάρων πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου, εκ των οποίων ο ένας θα εδράζεται στην οροφή του κτιρίου Β, όπως έχει προβλεφθεί από τη στατική μελέτη του κτιρίου.

Το έργο «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά», συνολικού προϋπολογισμού 2.150.060 € και συμβατικού αντικειμένου 1.806.050 € εντάσσεται στο Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της πρόσκλησης IV του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» με Άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων»

Χρηματοδοτείται κατά 600.000,00€ από το πρόγραμμα και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2022 και θα ολοκληρωθούν πριν το καλοκαίρι του 2023.

Με την ολοκλήρωση του έργου δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Πολίχνης που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό προσφέροντας ικανοποιητικές συνθήκες άθλησης.

Η έλλειψη αντίστοιχων ολοκληρωμένων αθλητικών κέντρων και η απουσία εγκαταστάσεων στίβου οδηγεί τα άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε να προπονούνται σε χώρους ακατάλληλους, είτε να χρησιμοποιούν απομακρυσμένους από τον τόπο κατοικίας τους χώρους, είτε σταδιακά να τον εγκαταλείπουν.

Επιπρόσθετα, με την ολοκλήρωση του έργου θα καλυφθούν οι εν λόγω ανάγκες και θα δίνεται η δυνατότητα στον τοπικό πληθυσμό να ασκείται και να ασχολείται με την περιπατητική και όχι μόνο δραστηριότητα. Παράλληλα, με το έργο αποκαθίσταται και αξιοποιείται ένας χώρος που παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης εντός του αστικού ιστού συμβάλλοντας στην επίτευξη των στρατηγικών – αναπτυξιακών στόχων του Δήμου.

Συνολικά, με την υλοποίηση του έργου αναβαθμίζεται η περιοχή και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη πολλαπλών δραστηριοτήτων άθλησης, αναψυχής, ενίσχυσης ευεξίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένες κατοικίες σε Θέρμη – Τρίλοφο – Πλαγιάρι άφησε πίσω της η «ΙΛΙΝΑ»

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χωριάτη: Χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

@dmin

Δήμος Θέρμης: Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους στο όνομα του δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα