Δήμοι

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Έναρξη ενημερώσεων των εκπαιδευτικών στο Followgreen

Το Followgreen του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη υλοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων, με θέμα τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών στους καφέ κάδους.

Στόχος των ενημερώσεων είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης των οργανικών αποβλήτων και η σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των δημοτών.

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν.4819/2021 τίθεται σαφής υποχρέωση χωριστής συλλογής για τις σχολικές μονάδες από 1/9/2022 εφόσον το σύστημα υποστηρίζεται από τον οικείο Δήμο, ανεξαρτήτως δυναμικότητας που λειτουργούν σύμφωνα με την υπ’αρ. 16228/2017 (Β’1723) ΚΥΑ.

Για την επίτευξη των παραπάνω το δημοτικό πρόγραμμα Followgreen οργάνωσε 6 ενημερωτικές συναντήσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για οτιδήποτε αφορά τα υπολείμματα τροφών, από τον τρόπο διαλογής τους μέχρι τη φυσική μετατροπή τους σε εδαφοβελτιωτικό.

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη σε συνεργασία με το Followgreen πρόκειται να συνεχίσει δυναμικά την κατάρτιση των δημοτών με νέα προγράμματα ενημέρωσης και υπαίθριες εκδηλώσεις, με σκοπό όλη η κοινότητα του Δήμου να μάθει για τα οφέλη της ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών και να προωθήσει την βιωσιμότητα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Ζέρβας

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ένα «χωριό» γεμίζουν οι μαθητές σε Κορδελιό και Εύοσμο

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου πνεύμονα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα