Δήμοι

Δήμος Κομοτηνής: Απεστάλησαν 26 παλέτες με εμφιαλωμένα νερά στη Θεσσαλία

Ο Δήμος Κομοτηνής μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη  Μαρωνείας και Κομοτηνής κάλεσαν τους πολίτες να συνδράμουν σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης εμφιαλωμένων νερών προς τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η συγκέντρωση έγινε στο ισόγειο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και σήμερα το μεσημέρι η βοήθεια αναχώρησε για τις πληγείσες περιοχές. Συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός εμφιαλωμένων νερών τα οποία συσκευάστηκαν σε 26 παλέτες. Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Αλληλεγγύης, Γιάννης Μουρτίδης, και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που ζουν οι δημότες της Θεσσαλίας ο λαός της Θράκης απέδειξε το αληθινό του ενδιαφέρον ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για συγκέντρωση νερού, του πλέον απαραίτητου αγαθού για τη ζωή. Διατηρούμε την επικοινωνία με τους συναδέλφους μας από τη Θεσσαλία και το επόμενο διάστημα, εάν αυτό είναι απαραίτητο, θα επανέρθουμε με προσκλητήριο προς τους δημότες μας».

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής ορίσαμε τον χώρο του Πολυλειτουργικού, ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η συγκέντρωση. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά το φιλότιμο του λαού μας που πάντοτε προστρέχει για να συνδράμει σε ό,τι αναφύεται στη ζωή μας σε δύσκολες περιπτώσεις και καταστάσεις, όπως συνέβη στη Θεσσαλία με τις πλημμύρες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας για τη συνεργασία που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε πάντοτε, τη διευθύντρια και τα στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών που συνέδραμαν στη συλλογή των νερών και την οργάνωσή τους σε παλέτες, με σκοπό να μεταφερθούν αξιοπρεπώς. Σε επικοινωνία μου με τους Μητροπολίτες της Θεσσαλίας, μάς ευχαριστούν γι’ αυτό το πρώτο βήμα συνδρομής. Από την πλευρά της Μητρόπολης θα γίνει και μια δεύτερη προσπάθεια συλλογής βοήθειας. Αυτό βέβαια που χρειάζονται αυτή τη στιγμή είναι ένα ποτήρι καθαρό νερό». Τέλος, ευχήθηκε να μπορέσουν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τη δοκιμασία, να συνεχίσουν τη ζωή τους και να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Μουρτίδης ευχαρίστησε τους δημότες για τη θερμή συμμετοχή, εξηγώντας ότι ανταποκρίθηκαν τόσο ιδιώτες όσο και σύλλογοι και σούπερ μάρκετ. Επίσης, τόνισε ότι η μεταφορά των νερών γίνεται χάρη σε μια ευγενική προσφορά του Ευστράτου Μηξιούδη, μέσω της «ECO ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ ΜΗΞΙΟΥΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ» που ενεργοποιείται πάντα σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.  Τόνισε την πολύ καλή σχέση αλληλεγγύης με τη Μητρόπολη. Τέλος, ευχαρίστησε το μάρκετ KOSMOPLUS για τη διάθεση του κλαρκ που διευκόλυνε τη φόρτωση των παλετών.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Δωρεάν προληπτικός μαστολογικός έλεγχος

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκινά η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου της Υπόγειας Διάβασης

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Αναβαθμίζονται οι υποδομές στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα