Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Εξόρμηση του υποψήφιου δημάρχου Πάρη Τσογκαρλίδη στον Χορτιάτη

Εξόρμηση στον Χορτιάτη, με διανομή εκλογικού υλικού και επαφές με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης με στελέχη του συνδυασμού «Ορμή Όραμα Ομάδα».

Ο κ. Τσογκαρλίδης συνάντησε πολίτες του Χορτιάτη στη λαϊκή αγορά, επισκέφτηκε καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής, συνομίλησε με εργαζόμενους και καταναλωτές και αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους της δημοτικής κοινότητας για το παρόν και το μέλλον του Χορτιάτη και συνολικά του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Άκουσε τα ζητήματα προτεραιότητας των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο σχέδιο της παράταξης «Ορμή Όραμα Ομάδα» συγκεκριμένα για τον Χορτιάτη.

Ο κ. Τσογκαρλίδης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι της τοπικής κοινότητας Χορτιάτη διένειμαν εκλογικό υλικό και έντυπο με το πρόγραμμα του συνδυασμού, επισημαίνοντας πόσο καθοριστικές είναι οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για την επόμενη μέρα στον δήμο συνολικά, αλλά και στην καθημερινότητα κάθε πολίτη ξεχωριστά.

«Ο Χορτιάτης είναι κι αυτός θύμα της ανισόρροπης ανάπτυξης δεκαετιών του δήμου. Παρότι είναι ένας χώρος εμβληματικός για όλη τη Θεσσαλονίκη, προικισμένος από τη φύση, με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, ένας τόπος που μπορεί να γίνει ελκυστικός για επισκέπτες και βιώσιμος για τους κατοίκους, εμφανίζει σημαντικές ελλείψεις. Αυτές τις ελλείψεις επιχειρούμε να καλύψουμε με τις κύριες προτάσεις για τον Χορτιάτη της επόμενης πενταετίας, που αποτελούν και την αιχμή του σχεδίου της παράταξής μας για την περιοχή» ανέφερε ο κ. Τσογκαρλίδης ,ενώ παρουσίασε τις προτεραιότητες της παράταξης για την περιοχή του Χορτιάτη.

  • Άμεσης προτεραιότητας και κυρίαρχη παρέμβαση, που θα αποδειχθεί εμβληματική για τον Χορτιάτη είναι η υλοποίηση του master plan για την αξιοποίηση της έκτασης του στρατοπέδου «Καπετάν Ματαπά», όπου μπορεί να δημιουργηθεί ένας δημόσιος χώρος κόσμημα για όλο τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για όλη τη Θεσσαλονίκη.
  • Προβλέπεται αθλητικό κέντρο υπερτοπικού χαρακτήρα, συνεδριακό κέντρο, σύγχρονα Κοιμητήρια και ένα εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου.
  • Ιδιαίτερης κρισιμότητας και παρακαταθήκη για τον οικισμό είναι η ολοκλήρωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος.
  • Στο πρόγραμμά του συνδυασμού προτεραιότητα έχει η μελέτη για την κατασκευή κεντρικής πλατείας στον Χορτιάτη, με πρότυπη παιδική χαρά, που αποτελεί μια από τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις που σχεδιάζουμε για τον Δήμο.
  • Αδήριτη ανάγκη αποτελεί η φωταγώγηση όλων των ιστορικών τοποσήμων του Χορτιάτη και ειδικά του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, των Εκκλησιών και των χώρων Μνήμης.
  • Ως απάντηση στην προστασία και ανάδειξη του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, προκρίναμε το σχέδιο προστασίας του ορεινού όγκου από αυθαίρετες δράσεις και ανάδειξής του ως Περιαστικού Δάσους.
  • Στα κρίσιμα έργα καθημερινότητας είναι ο σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός στην οδό σύνδεσης Πανοράματος – Στροφής Χορτιάτη και η ενοποίηση των πεζοδρόμων στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού.
  • Στις προτάσεις που θα δώσουν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα, με αναπτυξιακό πρόσημο είναι η μονάδα επεξεργασίας αδρανών υλικών, προϊόντων κατεδάφισης και ξύλευσης.

«Εμείς έχουμε σχέδιο για τον Χορτιάτη της επόμενης πενταετίας και αυτό το σχέδιο καταθέτουμε στους συμπολίτες μας, ζητώντας τους να μας εμπιστευτούν στις εκλογές του Οκτωβρίου, ώστε να το κάνουμε πράξη», επισήμανε ο κ. Τσογκαρλίδης.

Οι εξορμήσεις του υποψήφιου δημάρχου και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων θα είναι συνεχείς για το επόμενο διάστημα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς, σε όλες τις γειτονιές και τους δρόμους του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Έτοιμη να αναγεννήσει τον δήμο δηλώνει η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Μανούκα

@dmin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης παρουσίασε τους οκτώ βασικούς πυλώνες του προγράμματος του

@dmin

Δημοτικές εκλογές 2023: Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα