Δήμοι

Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου: Επιστολή συμπαράστασης – διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της Σητείας.

Σε  ένδειξη συμπαράστασης στην κινητοποίηση  της Διοίκησης  του νοσοκομείου της  Σητείας αντιδρώντας στην ενέργειες υποβάθμισης του νοσοκομείου  της περιοχής  ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος απέστειλε την παρακάτω επιστολή συμπαράστασης -διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας  Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη  στο  Υφυπουργό Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Παππά  στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στον Δήμαρχο Σητείας  Γιώργο Ζερβάκη   και στην Διοίκηση του νοσοκομείου  Σητείας.

«Με την παρούσα επιστολή θα  θέλαμε να  παρέχουμε  την πλήρη συμπαράσταση μας στην διοίκηση  του νοσοκομείου της Σητείας και των κατοίκων  της ευρύτερης περιοχής που εκφράζονται  μέσα από το Δήμο της Σητείας και παράλληλα να εκφράσουμε  την εντονότατη  διαμαρτυρία  της Δημοτικής αρχής αλλά και των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας για την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου αυτού.

Xάρης την εφαρμογή  τέτοιου είδους οριζόντιων παρεμβάσεων της κεντρικής κυβέρνησης η νοσοκομειακή περίθαλψη των Κασιώτων πλέον γίνεται γολγοθάς αφενός γιατί το νοσοκομείο αυτό υποδέχεται και συμμετέχει ενεργά στην περίθαλψη των έκτακτων περιστατικών που προέρχονται από το νησί μας αφού είναι  φορέας υποδοχής των ασθενών, και αφετέρου γιατί όχι μόνο απογυμνώνεται και υποβαθμίζεται η επιχειρησιακή επάρκεια των νησιωτικών ΠΠΙ με την υποστελέχωση των τοπικών ιατρείων αλλά τώρα φτάνουμε στο σημείο να υποβαθμίζονται και οι κοντινότερες νοσοκομειακές δομές .

Πρώτα γινόμαστε θεατές στην υποστελέχωση του νοσοκομείου της Ρόδου και τώρα φτάνουμε στο τελειωτικό χτύπημα για τους ακρίτες μας  με την  υποβάθμιση του νοσοκομείου της Σητείας τονίζοντας για μια ακόμα φορά  ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελεί την κοντινότερη  νοσοκομειακή δομή υποδοχής των εκτάκτων περιστατικών από διακομιδές προερχόμενες από το νησί μας  .

Παρακαλούμε λοιπόν για την άμεση παρέμβαση σας  και την αποτροπή της υποβάθμισης του εν λόγω νοσοκομείου ώστε να εξασφαλίσουμε την παροχή των αυτονόητων  υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους νησιώτες μας. Πρέπει επιτέλους να λάβουν τέλος οι  ενέργειες  που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη απογύμνωση των δομών υγείας στα νησιά μας.

Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Σητείας μη λαμβάνοντας υπόψη τις αρνητικές συνέπειες για τους κατοίκους των γύρων περιοχών θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο την πρόσβαση των κατοίκων του νησιού μας στις νοσοκομειακές δομές καθώς θα  τους αναγκάσουν να ταξιδεύουν ακόμα περισσότερο για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την υγειονομική κάλυψη  τους , με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Απόφαση εκκένωσης για τον οικισμό της Γρατινής

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

@dmin

Δήμος Λαγκαδά: Επιστολή Ι.Ταχματζίδη στην Εγνατία ΑΕ για τα διόδια

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα