ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ξεκινά ο προσεισμικός έλεγχος σε σχολικές μονάδες και δημοτικά κτίρια

Ξεκινά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης ο πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος 36 υποδομών μετά την υπογραφή σύμβασης της μελέτης «Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων δημοτικών υποδομών Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Η δράση χρηματοδοτείται με το ποσό 45.173,35 € (πλέον ΦΠΑ) από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 9.08.2023 ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Αργύριος Πλέσιας.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η διενέργεια Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου σε μεγάλο μέρος των δημοτικών κτιρίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1984, δηλ. χωρίς σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό, υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ειδικότερα, περιλαμβάνεται η διενέργεια αυτοψίας στα δημοτικά κτίρια και μακροσκοπικός έλεγχος των δημοτικών κτιρίων που έχουν επιλεγεί για έλεγχο, με κριτήριο την παλαιότητα, τη σπουδαιότητα ή τον πληθυσμό που τα χρησιμοποιεί.

Στις επισφαλείς μονάδες που θα επιλεγούν στη συνέχεια, θα γίνει δευτεροβάθμιος έλεγχος με περαιτέρω συλλογή δεδομένων μέσω καταγραφής, αποτύπωσης του φέροντος οργανισμού και των χαρακτηριστικών αντοχής του.

Τα δημοτικά κτίρια προς έλεγχο αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από κτίρια που φιλοξενούν σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς δημοτικά καταστήματα και εγκαταστάσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως το δημαρχείο, το κτίριο της παλιάς δημαρχείας, το κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το αγροτικό ιατρείο Ανθείας, κ.ά.

Με την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ανέφερε σχετικά: «Για εμάς η ασφάλεια των δημοτών και πόσο μάλλον των παιδιών αποτελεί κύρια προτεραιότητά μας. Για αυτό προχωράμε στον προσεισμικό έλεγχο δημοτικών κτιρίων που φιλοξενούν σχολικές μονάδες και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης που είναι στην αρμοδιότητά μας. Θα ακολουθήσει δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος όπου αυτό κριθεί αναγκαίο και από τα αποτελέσματα και του δευτεροβάθμιου ελέγχου θα προκύψει η ταξινόμηση της προτεραιότητας για αναλυτική μελέτη στατικής επάρκειας και πιθανής απαιτούμενης ενίσχυσής τους, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλειά τους».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Εκπαίδευση στελεχών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνάντηση για την δυσοσμία και την ρύπανση.

@dmin

Δήμος Θέρμης: Έκτακτη σύσκεψη για τα μαθητικά δρομολόγια

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα