Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι, δύο πολιτικές

Στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτώβρη, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, συγκρούονται δυο διαφορετικές πολιτικές. Από τη μια η πολιτική που εκφράζεται από τις δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Καϊτεζίδη, Τσογκαρλίδη και Νυφούδη και από την άλλη, η πολιτική που προτάσσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μάαιτα.

Παρά τις όποιες επί μέρους διαφορές τους, οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι (Καϊτεζίδης, Τσογκαρλίδης, Νυφούδης) βρίσκονται σε σύμπλευση σε ότι αφορά τον πυρήνα της πολιτικής τους:

 • Διαχείριση του Δήμου με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, στη βάση της ανταποδοτικότητας και της λογικής του «κόστους-όφελους»,
 • «Ισοσκελισμένοι» προϋπολογισμοί προσαρμοσμένοι στην υποχρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό,
 • Προώθηση «ειδικών τελών» (χαρατσιών) που επιβαρύνουν περαιτέρω την τσέπη του λαού,
 • Ιδιωτικοποίηση κομβικών υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητα, σάρωση, αποκομιδή, κλπ).

Το βασικό διακύβευμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο μας δεν είναι – δεν πρέπει να είναι – ποιος θα κληθεί να διαχειριστεί έναν δήμο που αποτελεί «μακρύ χέρι» του κεντρικού κράτους, έναν δήμο-πιστό εφαρμοστή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που απαξιώνει και υποβαθμίζει το παρόν και το μέλλον μας.

Αντίθετα, στις 8 Οκτώβρη καλούμαστε να ορθώσουμε ανάστημα ενάντια στη λογική που εκφράζει ο κ. Καϊτεζίδης και που στηρίζουν οι παρατάξεις των κ.κ. Τσογκαρλίδη-Νυφούδη.

Καλούμαστε να επιλέξουμε ΑΥΤΟΥΣ που θα σταθούν, ΣΤΑΘΕΡΑ και με ΣΥΝΕΠΕΙΑ, στο πλευρό των εργαζόμενων και του λαού του Δήμου μας, που θα θέτουν στο προσκήνιο διεκδικήσεις, ΆΜΕΣΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, τόσο ο επί 25 χρόνια δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης, όσο και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που επιθυμούν να γίνουν «χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» (Τσογκαρλίδης-Νυφούδης), ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που έχει ανάγκη ο λαός του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Και αυτό διότι όχι μόνο δεν θέλουν να συγκρουστούν στην πράξη με τις πολιτικές κατευθύνσεις κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και ΕΕ, αλλά αντίθετα τις αποδέχονται και τις προωθούν.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής δυστοπίας βρίσκεται η «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Οδυσσέα Μάαιτα.

Χωρίς μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις, οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στο πλευρό του λαού του Δήμου, μπροστάρηδες σε κινητοποίησεις κατοίκων, συλλόγων, σωματείων και άλλων φορέων, για κάθε μεγάλο και μικρό αίτημα στήριξης των λαϊκών αναγκών.

Μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων αγωνιζόμαστε:
 • Ενάντια στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους Δήμους που συνεπάγεται ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και μεταφορά του κόστους στις πλάτες των εργαζόμενων.
 • Για να καταργηθεί κάθε είδους τοπική και έμμεση φορολογία, κάθε ειδικό τέλος-«χαράτσι» που επιβάλλεται με πρόσχημα την ανέγερση σχολείων και τις ασφαλοστρώσεις.
 • Για αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ και ΔΩΡΕΑΝ σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.
 • Για σχολεία που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και ελεύθερους χώρους αναψυχής και αθλητισμού.
 • Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους, καθώς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργαζόμενων στα προγραμμάτα. Για στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες.
 • Για σχεδιασμό, στην πράξη και όχι στα λόγια, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από φυσικές καταστροφές και καιρικά φαινόμενα, για αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία, με χρηματοδότηση και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
 • Για δημόσια έργα, χρηματοδοτούμενα από το κράτος, με γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης και όχι τα κέρδη των εργολάβων.
 • Για δημοτικούς προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα που δεν θα συντάσσονται με βάση τα ασφυκτικά δημοσιονομικά δεδομένα της κυβέρνηση, αλλά που θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των διαρκώς αυξανόμενων λαϊκών αναγκών.
Το κύριο, το ουσιαστικό ζήτημα αυτών των δημοτικών εκλογών είναι ένα:

Ποιος θα βρίσκεται απέναντι στον κύριο Καϊτεζίδη την επόμενη μέρα; Ποιος θα ασκεί πραγματική αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων;

Η απάντηση, σαφής και κατηγορηματική, έρχεται ως επιστέγασμα της συσσωρευμένης πείρας. ΜΟΝΟ οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στη διοίκηση Καϊτεζίδη. Αυτό έπραξαν επί τόσα χρόνια, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν και στο μέλλον, μακριά από προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και καιροσκοπισμούς.

Στις 8 Οκτώβρη ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Οδυσσέα Μάαιτα.

Άρθρο του Νίκου Μόττα*

* Ο Νίκος Μόττας είναι Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Δημ. Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» 2015-2023. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Πανηγυρική επανεκλογή του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με 60,7%

@dmin

Δήμος Πατρέων: Παρουσίαση Ψηφοδελτίου συνδυασμού «Σπιράλ» του υποψηφίου Δημάρχου Πέτρου Ψωμά

@dmin

Δημοτικές Εκλογές 2023: Οριστικά αποτελέσματα του Β’ γύρου στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα