ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Κάλυψη»

Τους Δικαιούχους του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη» που κατοικούν στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη να υποβάλλουν σχετική αίτηση συμμετοχής προσκαλεί ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των  είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες μονάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο του 2023.

Ο αιτών μπορεί να είναι:

 • Ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,
 • Ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης)
 • Ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία.

Στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κάλυψη”, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού εντάσσονται στο Πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που πληρούν τα ως άνω κριτήρια μοριοδοτούνται, μεταξύ των νοικοκυριών που υποβάλλουν αίτηση στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, με βάση τα κάτωθι κριτήρια:

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
1 Πολύτεκνες οικογένειες 10
2 Τρίτεκνες οικογένειες 9
3 Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω) 8
4 Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου 7
5 Μονογονεϊκές οικογένειες 6
6 Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά 5
7 Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης 4
8 Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας 3
9 Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ 2

Η μοριοδότηση γίνεται αθροιστικά για τα νοικοκυριά που πληρούν περισσότερα από ένα εκ των παραπάνω κριτηρίων, με την εξαίρεση των κριτηρίων 1, 2 και 6. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προτεραιοποιούνται τα νοικοκυριά που πληρούν σωρευτικά περισσότερα κριτήρια του ανωτέρω πίνακα.

Με την Αίτηση προσκομίζονται στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη,  τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τα νοικοκυριά των κατηγοριών 1, 2 και 6 του άρθρου 4. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας.
 • Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για νοικοκυριά της κατηγορίας 3 του άρθρου 4.
 • Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφαση έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου για νοικοκυριά της κατηγορίας 4 του άρθρου 4.
 • Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά της κατηγορίας 7 του άρθρου 4.
 • Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας για τα άτομα ή οικογένειες της κατηγορίας 8 του άρθρου 4.

Ο Δήμος καλεί τα νοικοκυριά κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την   κατάταξη, να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών στο Δήμο τους αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή τους ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο.

Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση. Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας. Τα ακίνητα που ενοικιάζονται αφαιρούνται από την λίστα των διαθέσιμων κατοικιών του Δήμου.

Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου (ή του νομικού του προσώπου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα) σε ότι αφορά την καταβολή του μισθώματος, κι έχει διάρκεια ισχύος τρία έτη.

Η αίτηση υποβάλλεται:
 • Σε έντυπη μορφή στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Εθελοντισμού του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (ταχ. διεύθυνση: Αγ. Χριστοφόρου 1, Τ.Κ. 55535, Μαλακοπή, Πυλαία)
 • Σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου a.siniori@pilea-hortiatis.gr από 1/9/2023 έως 15/9/2023.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θέρμης: Πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένες κατοικίες σε Θέρμη – Τρίλοφο – Πλαγιάρι άφησε πίσω της η «ΙΛΙΝΑ»

@dmin

ΚΕΔΕ: Την Δευτέρα ξεκινάει στον Βόλο το ετήσιο συνέδριο της

@dmin

Μητροπολιτική Επιτροπή: «Όχι» στη μονάδα αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού στη Σίνδο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα