ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Θέρμης: Άμεση υποβολή αιτήσεων για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία της 17ης Ιουνίου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν οι περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων Βασιλικών, Σουρωτής και Λακκιάς, της δημοτικής ενότητας Βασιλικών, καθώς και των δημοτικών κοινοτήτων Θέρμης και Νέας Ραιδεστού, της δημοτικής ενότητας Θέρμης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η απόφαση εκδόθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και οι ζημίες που προέκυψαν από την ισχυρή νεροποντή η οποία σημειώθηκε στις 17 Ιουνίου και έπληξε τις συγκεκριμένες περιοχές. Το σχετικό αίτημα για κήρυξη αυτών των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας είχε υποβληθεί την επόμενη κιόλας ημέρα, 18 Ιουνίου, από το δήμο Θέρμης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του γενικού γραμματέα κ. Παπαγεωργίου, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας θα ισχύει έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023.

Οι πολίτες των οποίων οι περιουσίες έχουν υποστεί ζημίες από την ισχυρή νεροποντή της 17ης Ιουνίου θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση (επισυνάπτεται) προς το δήμο προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια επιτροπή του δήμου ώστε να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων.

Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι επιχειρήσεις που τυχόν έχουν υποστεί ζημίες, για τις οποίες η καταγραφή θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αιτήσεις, ιδιωτών και επιχειρήσεων, μπορούν να υποβληθούν είτε αυτοπροσώπως στο Πρωτόκολλο του δήμου (στο κτίριο του δημαρχείου) είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@thermi.gov.gr

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν το συντομότερο δυνατόν και όχι πέραν της 15ης Ιουλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου, στο τηλ. 2310 478041-3. 

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νάουσας: Παγκόσμιο Συμπόσιο «Η Ηθική του Αριστοτέλη και Κομφούκιου για τον 21ο αιώνα»

@dmin

Μετρό Θεσσαλονίκης: άσκοπος διχασμός με θύμα την πόλη και κίνδυνο τον αρχαίο θησαυρό!

admin

Δήμος Παύλου Μελά: Μήνυση κατά επιτροπών για ανώνυμες καταγγελίες

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα