Δελτία Τύπου

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εργαζόμενοι του δήμου καταγγέλλουν «μαγείρεμα» της διοίκησης Ζέρβα που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση

Σε ανοιχτή καταγγελία της διοίκησης Ζέρβα για μεθοδευμένο «μαγείρεμα» που έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των ογκωδών αντικειμένων και την καθαριότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης προέβη το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα απευθύνουν έκκληση σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, να δημοσιοποιήσουν με σαφήνεια τις προθέσεις τους στο θέμα της καθαριότητας και να πάρουν άμεσα θέση ενάντια στις ενέργειες του Δημάρχου Κ. Ζέρβα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης

Η κακή διαχείριση, η διοικητική ανεπάρκεια και η πολιτική που ακολουθεί στην Καθαριότητα τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση Ζέρβα, έχει ως αποτέλεσμα να οδηγήσει τους πολίτες σε αγανάκτηση και τους εργαζομένους σε απόγνωση!

Με πονηρές προεκλογικές δήθεν λύσεις για την Καθαριότητα και αστείες υποσχέσεις για το μέλλον (Θεσσαλονίκη 2030), η Διοίκηση Ζέρβα, προσπαθεί να υφαρπάξει τις ψήφους των δημοτών, λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

  • Καταρχάς, με την προκήρυξη 100 θέσεων στην Καθαριότητα 2μηνης σύμβασης, προσπαθεί να καλύψει προσωρινά και προεκλογικά τα εργασιακά κενά χρόνων.
  • Δεύτερον, φέρνει προσφάτως ως έκτακτο θέμα στην Οικονομική Επιτροπή την προσωρινή (2μηνη) ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων, κατόπιν εισήγησης της Δ/νσης Καθαριότητας.

Μετά από αντιδράσεις μας, το θέμα αναβλήθηκε για να περάσει, ενδεχομένως, ξανά από την επιτροπή στα τέλη Αυγούστου.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης ζητούμε:
  • Από τους δημότες της πόλης μας να μην “πέσουν” στην παγίδα της Διοίκησης Ζέρβα, που προσπαθεί να “ρίξει στάχτη στα μάτια” με δίμηνες προσωρινές, προεκλογικές λύσεις, θεωρώντας ό,τι έτσι θα ξεχαστεί η τετραετής ανυπαρξία της.
  • Από όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης και κυρίως αυτών της Καθαριότητας και όλων των Τεχνικών Υπηρεσιών, να συνταχτούν στο πλευρό του Συλλόγου, αντιδρώντας δυναμικά σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, έστω και προσωρινή. ‘’Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!”
  • Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οποιασδήποτε μορφής και διάρκειας ιδιωτικοποίηση, να “ρίξουν μαύρο” τόσο στη Διοίκηση Ζέρβα, όσο και στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα ψηφίσουν υπέρ της προσωρινής ιδιωτικοποίησης της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων.
  • Από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να αντιδράσει και να μας στηρίξει, απέναντι στον προεκλογικό παραλογισμό της Διοίκησης Ζέρβα.
  • Τέλος, ΟΛΟΙ οι επικεφαλής των παρατάξεων που λαμβάνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, να δημοσιοποιήσουν με σαφήνεια τις προθέσεις τους για την Καθαριότητα και να πάρουν άμεσα θέση, ενάντια στην προσωρινή ιδιωτικοποίηση της περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων που “μαγειρεύει” η Διοίκηση Ζέρβα.

Δεν μπορεί να έχουμε δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ σε επισκευές και συντηρήσεις οχημάτων τα τελευταία 4 χρόνια και να μην έχουμε διαθέσιμα οχήματα, με ευθύνη των εργολάβων και της Διοίκησης.

Να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας της πόλης και να ψάχνουμε για πανάκριβες λύσεις ανάθεσης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους, ρίχνοντας ευθύνες για την άσχημη κατάσταση της καθαριότητας της πόλης, τόσο στους πολίτες, όσο ακόμα περισσότερο στους εργαζομένους!

Δεν μπορεί να διαθέτουμε δικό μας Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.), που υπολειτουργεί με ευθύνη της Διοίκησης και να πληρώνουν οι πολίτες, μέσω των ανταποδοτικών τελών, ένα σωρό χρήματα για να αδειάζουμε καθημερινά 200 τόνους περίπου στον Σ.Μ.Α. Ευκαρπίας, επειδή δεν μπορούμε να αδειάσουμε στον δικό μας Σ.Μ.Α.!

Είναι κρυφό μυστικό πια, ότι αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, αναμένεται από τη Διοίκηση αύξηση των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υποστηριχθεί η πανάκριβη ατζέντα ιδιωτικοποιήσεων, που θα την επιβαρυνθεί για άλλη μια φορά ο λαός της πόλης!

Φτάνει πια με την κοροϊδία και τον εμπαιγμό!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Χριστουγεννιάτικο bazar του Φιλοζωικού Συλλόγου εθελοντών Σείριος

@dmin

ΕΕΤ: Σταματούν ορισμένες συναλλαγές στα καταστήματα τραπεζών

@dmin

Πρόσκληση σε εθελοντές από τον δήμος Θεσσαλονίκης για πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα