ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Εγκατάσταση Έξυπνου Συστήματος Τηλεδιαχείρισης Υδρομετρητών

Με μια ακόμη διακήρυξη έργου συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και αφορά την «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Έξυπνου Συστήματος Τηλεδιαχείρισης Υδρομετρητών με Χρήση Σταθερού Ασύρματου Δικτύου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο Υποέργο Νο 1 της Πράξης: «Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας» και ο φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. με ύψος προϋπολογισμού 3.281.883,20€.

Το αντικείμενο του έργο αφορά στην τοποθέτηση σύγχρονων – ψηφιακών υδρόμετρων σε όλες τις υδατοπαροχές με δυνατότητα απομακρυσμένης λήψης των δεδομένων για όλους τους τελικούς καταναλωτές. Στην εγκατάσταση σύγχρονου ασύρματου δικτύου για την λήψη των μετρητικών δεδομένων σε όλη την επικράτεια του Δήμου καθώς και στην εγκατάσταση λογισμικού διαχείρισης όλων των ζωνών που είναι εγκατεστημένοι οι μετρητές ώστε να γίνεται ορθά η συλλογή των δεδομένων και η ανάλυση αυτών.

Η εγκατάσταση των ψηφιακών υδρόμετρων θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή και τον άμεσο εντοπισμό των βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης μέσω των συναγερμών των μετρητών, την άμεση ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν μεγάλες καταναλώσεις τους που μπορεί να οφείλεται σε διαρροή του εσωτερικού τους δικτύου, την άμεση ενημέρωση στους τελικούς καταναλωτές σχετικά με την κατανάλωση τους και την ορθή τιμολόγηση.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την εξασφάλιση χρηματοδότησης του παραπάνω έργου ο Δήμος είναι ένα βήμα πιο κοντά στη σύγχρονη τεχνολογία. Αποκτά τις υποδομές που απαιτούνται στη νέα εποχή. Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΒΚ αποσκοπούμε στην ορθότερη διαχείριση του νερού, στη μείωση του λειτουργικού κόστους, στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας. Στόχος μας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την εξοικονόμηση νερού και την αντιμετώπιση των διαρροών των δικτύων ύδρευσης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε έμπρακτα την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας προς όφελος των δημοτών μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας» στη Νέα Φιλαδέλφεια

@dmin

ΕΕ: «Ψαλιδίζονται» τα κονδύλια για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Επιθεώρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά από τον Δήμαρχο Δημήτρη Ασλανίδη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα