Δήμοι

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων σύνδεσης στο δίκτυο βιολογικού στο Παράλιο Άστρος

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας προχώρησε σε ενημέρωση, πώς μετά και την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων στο Παράλιο Άστρος, είναι εφικτή η έναρξη λειτουργίας του δικτυού βιολογικού καθαρισμού στο Παράλιο Άστρος.

Οι συνδέσεις των ακινήτων με το δίκτυο θα γίνουν σταδιακά και εφόσον προηγουμένως έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές διαδικασίες για την έγκριση της σύνδεσης αποχέτευσης.

Για τον λόγο αυτό, καλούνται καταρχάς οι ιδιοκτήτες ακινήτων επί των οδών Ζαφειροπούλου και Βασιλείου Δουζένη όπως προσκομίσουν στα γραφεία της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι, βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού αποχέτευσης, το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, ανά παροχή, είναι 150 ευρώ + ΦΠΑ (24%).

Η έναρξη λειτουργίας του δικτύου βιολογικού καθαρισμού αποτελεί την επισφράγιση μιας επίμονης, οργανωμένης και επιστημονικά τεκμηριωμένης προσπάθειας της σημερινής Διοίκησης της επιχείρησης, που οδήγησε στην έγκριση της χρηματοδότησης δύο πολύ σημαντικών έργων που βρίσκονται υπό υλοποίηση και είναι:

 • «Αντικατάσταση τριών καταθλιπτικών αγωγών αποβλήτων στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας», προϋπολογισμού 915.000,00 ευρώ,  με Κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και Φορέα Υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 • «Κατασκευή υπολειπόμενων ιδιωτικών συνδέσεων αγωγών ακαθάρτων Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας», προϋπολογισμού 1.428.000,00 ευρώ, με Κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας και Φορέα Υλοποίησης τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Τα έργα αυτά σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ.ΚΑ), ένα έργο για το οποίο έχει ήδη ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης, θα επιτρέψουν εν τέλει την πλήρη λειτουργία του δικτύου ακαθάρτων στις Κοινότητες Άστρους, Μελιγούς και Παραλίου Άστρους.

Η έναρξη λειτουργίας του δικτύου βιολογικού καθαρισμού εκπληρώνει ένα αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλές δεκαετίες, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος και αναδεικνύει έναν σύγχρονο Δήμο που επενδύει στις υποδομές.

Τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή αίτησης σύνδεσης στο δίκτυο βιολογικού είναι:
Για απλή οικοδομή
 1. Αίτηση χορήγησης παροχής αποχέτευσης.
 2. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, η αίτηση υποβάλλεται από έναν εκ των συνιδιοκτητών, προσκομίζοντας μαζί εξουσιοδότηση από τους λοιπούς ιδιοκτήτες, με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
 3. Τίτλος ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαιο).
 4. Αντίγραφο του μισθωτηρίου, σε περίπτωση μισθωμένου ακινήτου.
 5. Καταστατικά έγγραφα σύστασης εταιρίας και νομιμοποιητικά έγγραφα του εκπροσώπου της, σε περίπτωση που ιδιοκτήτης του ακινήτου τυγχάνει εταιρεία.
 6. ​Αντίγραφο Οικοδομικής Άδειας (εφόσον υφίσταται).
 7. Σχεδιάγραμμα σύνδεσης (σκαρίφημα) της εσωτερικής εγκατάστασης με το φρεάτιο αποχέτευσης.
 8. Βεβαίωση αδειούχου εγκαταστάτη-υδραυλικού ότι δεν παροχετεύονται τα όμβρια στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.
Για πολυκατοικία
 1. Αίτηση χορήγησης παροχής αποχέτευσης.

Σε περίπτωση ακινήτου (πολυκατοικίας), όπου έχουν συσταθεί οριζόντιες ιδιοκτησίες απαιτείται:

 • Αντίγραφο του πίνακα κατανομής ποσοστών συνιδιοκτησίας ανά οριζόντια ιδιοκτησία, που έχει προσαρτηθεί στην σχετική Πράξη Σύστασης Οροφοκτησίας ή σε τυχόν μεταγενέστερη τροποποιητική πράξη αυτής, συνοδευόμενου από Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου διαχειριστή, με την οποία αυτός θα δηλώνει ότι ο προσκομιζόμενος πίνακας καταγράφει τα ισχύοντα ποσοστά συνιδιοκτησίας ανά οριζόντια ιδιοκτησία.
 • Αντίγραφο του πρακτικού Γενικής Συνέλευσης, από το οποίο να προκύπτει ότι ο αιτών έχει οριστεί ως διαχειριστής.
 1. Τίτλοι ιδιοκτησίας (π.χ. συμβόλαιο).
 2. Αντίγραφο του μισθωτηρίου, σε περίπτωση μισθωμένου ακινήτου.
 3. ​Αντίγραφο Οικοδομικής Άδειας (εφόσον υφίσταται).
 4. Σχεδιάγραμμα σύνδεσης (σκαρίφημα) της εσωτερικής εγκατάστασης με το φρεάτιο αποχέτευσης.
 5. Βεβαίωση αδειούχου εγκαταστάτη-υδραυλικού ότι δεν παροχετεύονται τα όμβρια στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Σημείωση: Η αίτηση δύναται να υποβληθεί και από τρίτο πρόσωπο, προσκομίζοντας πέραν των άνω απαιτούμενων εγγράφων και εξουσιοδότηση από τον υπόχρεο, με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής  αυτού.

Την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δωρεάν Σπιρομετρήσεις στο πλαίσιο της μελέτης URBANOME

@dmin

Στόχος του ΥΠΕΣ η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους

admin

Δήμος Λαγκαδά: Διανομή προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα