Παιδεία

ΔΙΠΑΕ: Καθολική «συμμαχία» ενάντια στη μεταφορά από τη Σίνδο στις Σέρρες

Κοινό και συμπαγές μέτωπο ενάντια στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου και μεταφορά τους από τη Σίνδο της Θεσσαλονίκης στις Σέρρες συγκροτούν φορείς της Θεσσαλονίκης. Η συμμαχία των φορέων της Θεσσαλονίκης, κυρίως της δυτικής πλευράς φαίνεται ότι μεγαλώνει, ενώ «πλάτη» βάζει και η εκκλησία, με επικεφαλής το Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. κ Βαρνάβα.

Δήμοι, περιφέρεια, βουλευτές, εκκλησία, επιχειρηματική και φοιτητική, απόφοιτη και καθηγητές δηλώνουν την πλήρη αντίθεση τους, ενώ το όχι τους αναμένεται να αποτυπωθεί στην έκτακτη σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα στις 11 το πρωί ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στο δημαρχείο, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, ακόμη και τρόποι αντίδρασης, προκειμένου να αποτραπεί ο σχεδιασμός του υπουργείου.

Όπως τόνισε μιλώντας στο makthes.gr ο δήμαρχος κ. Ιωαννίδης στη σύσκεψη έχουν κληθεί όλοι οι φορείς, με πρώτους τους δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης, το δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και την εκκλησία, με επικεφαλής το μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε στο πλευρό μας το Δεσπότη της δυτικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι πάντοτε παρών σε όλα τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας» ανέφερε ο δήμαρχος.

Σημείωσε ότι στο πλευρό του δήμου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δίνει αγώνα, ενάντια στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση και μεταφορά τμημάτων του ΔΙΠΑΕ στις Σέρρες, τάσσονται ολοένα και περισσότεροι φορείς της Θεσσαλονίκης, γεγονός, που όπως είπε, δείχνει την καθολική αντίθεση της πόλης, ενώ δυναμώνει τη φωνή που υψώνεται προς την κυβέρνηση.

«Έχουμε τονίσει στους φοιτητές και στους καθηγητές ότι η διοίκηση του δήμου Δέλτα, η επιχειρηματική κοινότητα και η τοπική κοινωνία συνέβαλαν στην διατήρηση της αλυσίδας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας προκειμένου οι απόφοιτοι από τα τμήματα του ΔΙΠΑΕ να έχουν άμεση απορρόφηση από τις επιχειρήσεις της περιοχής. Και για αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Στη διάρκεια της σύσκεψης, όπως είπε ο δήμαρχος, θα παραδοθεί στους φορείς το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και θα γίνει μια εκτενής συζήτηση στο θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στο παράρτημα του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) στη Σίνδο και την τοπική κοινωνία.

«Θα συζητήσουμε τις ενέργειες που μπορεί να γίνουν από κοινού, ενώ θα συμφωνήσουμε να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να της εκφράσουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας, αλλά και να της εξηγήσουμε με επιχειρήματα, γιατί είναι λάθος η απόφαση να μεταφερθούν από την περιοχή τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου» υπογράμμισε ο κ. Ιωαννίδης.

«Ως διοίκηση του δήμου Δέλτα έχουμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΔΙΠΑΕ και μέχρι σήμερα καταφέραμε να συμβάλλουμε στην σύνδεση των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ Σίνδου με την τοπική κοινωνία και την αγορά εργασίας σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινωνίας της περιοχής» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα πρέπει να τα γνωρίζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, είπε, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει αυτή την αρνητική απόφαση, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την υποβάθμιση της περιοχής και σε Ακαδημαϊκό επίπεδο.

Φανή Σοβιτσλή για το makthes.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΠΑΕ: «Όχι» στις συγχωνεύσεις και από τους καθηγητές

@dmin

Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ: Δέκα αλλαγές που θα ισχύσουν από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά

@dmin

Τα πρώτα βραβεία «Μαθητικής Καινοτομίας Ιωάννης Παπαευσταθίου»

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα