Δήμοι

Δήμος Δέλτα: Προχωρά σταδιακά η ανάπλαση-ανακατασκευή των δικτύων ύδρευσης

Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΔΔ είναι απόρροια των τιμών αγοράς του νερού από την ΕΥΑΘ τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης στην τοποθέτησης του μετά την ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ για τα πεπραγμένα της ΔΕΥΑΔΔ που παρουσίασε αναλυτικά ο πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Σταματάκης.

Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι προχωρά σταδιακά η ανάπλαση-ανακατασκευή των δικτύων ύδρευσης που αντικαθίσταται με νέους αγωγούς στη θέση των παλιών με πολλές φθορές και μεγάλες διαρροές του πόσιμου νερού, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καλύτερης ποιότητας νερό και φυσικά οικολογικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Την ίδια ώρα προχωρά, όπως ανέφερε, η υλοποίηση του σχεδιασμού για την τροφοδοσία του Αξιού με πόσιμο νερό, μετά από δεκαετίες.

Τα έργα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, που αφορούν στην αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Χαλάστρας και του Άξιου ύψους 10 εκ. με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης βρίσκονται σε στάδιο διαγωνισμού.

Αναμένεται η έγκριση 15 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση δικτύων Σίνδου, Ιωνίας, Καλοχωρίου.

Ήδη δημοπρατούνται έργα ύψους 6 εκατ ευρώ για μεταφορά πόσιμου διαυγές νερού στον Άξιο.

Με την υλοποίηση αυτού του πρώτου πακέτου έργων θα μειωθούν οι μεγάλες διαρροές που υπάρχουν από τα παλιά δίκτυα και ταυτόχρονα το κόστος της απώλειας. Θα βελτιωθεί η ποιότητα του νερού και θα μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση απο την σπατάλη νερού. Ταυτόχρονα επιχειρούμε να μειώσουμε το μεγάλο χρέος που παραλάβαμε των 14 εκ ευρώ προς την ΕΥΑΘ το οποίο ήδη έχει απομειωθεί σε ένα ποσοστό.

Πηγή: ditika.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αντιδρούν οι δήμοι στην προοπτική μεταφοράς νέων προσφύγων

admin

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δέλτα Διονύσης Λιακόπουλος

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Στη «θέση τους» οι διαβάσεις πεζών

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα