Σώματα ασφαλείας

Ε.Α.Υ.ΘΕΣ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης

Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας -Θράκης), κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και συνομίλησαν διεξοδικά για σειρά προβλημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Κατά την συνάντηση, αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη, λόγω των αυξανόμενων ενόπλων περιστατικών, στον εμπλουτισμό του αστυνομικού εξοπλισμού με επιπρόσθετα μέσα κλιμάκωσης, καθώς και την πολυδιαφημιζόμενη τοποθέτηση καμερών.

Τονίστηκε, η αναγκαιότητα αύξησης και εξέλιξης των αστυνομικών εκπαιδεύσεων με την χρήση νέων μεθόδων κυρίως για τις επιχειρησιακές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ,  καθώς και την δημιουργία σύγχρονων σκοπευτηρίων και κτηρίων εκπαίδευσης.

Παράλληλα έγινε επισήμανση του μείζονος προβλήματος των διάτρητων ενδοεπικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό το έργο των αστυνομικών καθώς και την ανάγκη για εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων ενδοεπικοινωνίας.

Έγινε αναφορά στην έξαρση της οπαδικής βίας, εντός και κυρίως εκτός των αγωνιστικών χώρων και αναλύθηκαν οι προτάσεις της Ένωσης, για λήψη αναγκαίων μέτρων καταπολέμησης αυτής και απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Επί τάπητος τέθηκε η πάγια θέση της Ε.Α.Υ.ΘΕΣ για την θέσπιση ενός Αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, που θα βασίζεται στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στην ίση μεταχείριση των Αστυνομικών, σε όλες τις υπηρεσιακές εκφάνσεις και ειδικότερα στις εσωτερικές μεταθέσεις. Πρόταση η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως από την Ένωση, καθώς οι παραπάνω αξίες δεν θα έπρεπε να αποτελούν ζητούμενο στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. αλλά αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο.

Επίσης αναλύσαμε τις προτάσεις μας σχετικά με την επικείμενη έναρξη των εργασιών του «flyover» και τη μεγάλη επιβάρυνση που πρόκειται να επιφέρει στο ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στην πόλη μας, καθώς και το τεράστιο φόρτο που θα επωμιστούν οι ήδη υποστελεχωμένες αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κλείνοντας, θέσαμε το πάγιο και κυριότερο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σχετικά με την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών.

Ο κ. Υφυπουργός από την μεριά του, αφού άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τα όσα θέματα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης, ευχαρίστησε το Προεδρείο της Ε.Α.Υ.ΘΕΣ για την επίσκεψη, την ενημέρωση και ειδικά για τις προτάσεις, οι οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποσκοπούν στην εξέλιξη του σώματος και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της ασφαλείας του πολίτη.

Σχετικά με το «flyover», αναγνώρισε ότι το βάρος της ευθύνης θα πέσει κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία, πλην όμως, ανέφερε ότι εξετάζονται συνεχώς μέτρα που στόχο έχουν να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακών επιπτώσεων κατά την διάρκεια των έργων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ: Πρόστιμα και δικογραφίες για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων

@dmin

ΕΛ.ΑΣ: Επαναλειτουργούν τα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών και Νάουσας το ερχόμενο εκπαιδευτικό έτος

@dmin

ΕΛ.ΑΣ: Προκήρυξη διαγωνισμού για πλήρωση 36 θέσεων από ιδιώτες ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων Υγειονομικού

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα