Οδηγός του Πολίτη

Έλληνες Εξωτερικού: Νέα ειδική ενότητα «Απόδημοι Έλληνες» στο gov.gr

Έπειτα από συνεργασία των υπουργείων Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προστέθηκε ειδική ενότητα στο gov.gr για τις υπηρεσίες που αφορούν τους Έλληνες του Εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, στην αρχική σελίδα του www.gov.gr προστέθηκε η ενότητα «Απόδημοι Έλληνες», στην οποία επισημαίνονται αφενός οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες από Έλληνες που κατοικούν μόνιμα ή πρόσκαιρα στο εξωτερικό και αφετέρου η δυνατότητα ψηφιακού ραντεβού για εξυπηρέτηση από Προξενείο του υπουργείου Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο νέο γεγονός ζωής «Έλληνες του Εξωτερικού» (Greeks Abroad), που είναι προσβάσιμο τόσο μέσω της ενότητας «Απόδημοι Έλληνες» όσο και μέσω της κατηγορίας «Πολίτης και Καθημερινότητα» (Citizens and day-to-day life), οι Έλληνες του Εξωτερικού μπορούν να βρίσκουν συγκεντρωμένες ακόμα περισσότερες συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες που τους αφορούν.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

«Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την άρση περιορισμών στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρούν σε μία ακόμη πρωτοβουλία για τους Απόδημους Έλληνες. Συγκεκριμένα, μετά από γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία των δύο υπουργείων, προστίθεται ειδική ενότητα στο gov. gr με σκοπό να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες του εξωτερικού στην καθημερινότητά τους, ενώ θα συνεχιστούν οι πολιτικές για την ενδυνάμωση της σχέσης τους με την πατρίδα».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε:

«Η προσθήκη και λειτουργία της νέας ενότητας για του Απόδημους Έλληνες, πέρα από πρακτικό ζήτημα αποτελεί για μας και προτεραιότητα υψηλού συμβολισμού που αντανακλά τον ενεργό ρόλο και τους ισχυρούς δεσμούς που θέλουμε να έχουν οι Έλληνες του εξωτερικού με την πατρίδα. Το υπουργείο Εξωτερικών αποδεικνύει ότι θέτει την ψηφιοποίηση και την ισότιμη πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες των Αποδήμων Ελλήνων, σε βασικό άξονα των πολιτικών του».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις για προώθηση προϊόντων

Ioannis Terzakis

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Μέχρι την Παρασκευή διαθέσιμα τα ειδοποιητήρια στο myCar

@dmin

Πως θα μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα