Δελτία Τύπου

Εργαζόμενοι Κοινωφελών Προγραμμάτων Πάτρας: Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη έστειλαν οι εργαζόμενοι Κοινωφελών Προγραμμάτων καλώντας τον να προχωρήσει στην εφαρμογή της Απόφασης 169 / 22 Μαρτίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας την δέσμευση του για την επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων τους.

Προς τον κ. Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη

Κοινοποίηση: Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας

Θέμα: Εφαρμογή της Απόφασης 169 / 22 Μαρτίου 2023 (7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Μετά τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/3/2023 καλείστε να εφαρμόσετε την απόφαση που  δεσμεύει και εσάς και την Νομική Υπηρεσία του Δήμου , στην οποία η πλειοψηφία του Συμβουλίου συναινεί και κάνει αποδεκτό το αίτημά μας περί παρέκτασης αρμοδιότητας εκδίκασης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου για όλους τους εργαζόμενους που προσφεύγουν της πρώην κοινωφελούς εργασίας ετών 2018, 2019 και 2020 , συνομολογώντας ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υποστηρίζοντας να επιστρέψουμε ξανά στις εργασίες μας .

Με τη τήρηση της απόφασης αυτής , ίσως να αποτελέσει μια προσωρινή αλλά ουσιαστική ανάσα στον αγώνα μας .

Σας καλούμε να εφαρμόσετε το νόμιμο κ. Δήμαρχε, όπως και δεσμευτήκατε να  πράξετε, μετά από τη συζήτηση που είχαμε  μαζί σας .

Με την ανεργία να καλπάζει , το αβέβαιο μέλλον μας , με τις εκατοντάδες νέες συνταξιοδοτήσεις ολόκληρα τμήματα κοντεύουν να κλείσουν.

Γιατί είμαστε άνθρωποι κ. Δήμαρχε !

Με ανάγκες επιβίωσης και αγωνίες . Προσφέροντας στο τόπο μας , με αγάπη γι’ αυτόν .

Με δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή .  Με σεβασμό .

Εάν αποφασίσετε να στείλετε δικηγόρο στο Λασίθι, οφείλετε να εναρμονιστείτε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να δώσετε εντολή στον ή στην πληρεξούσια δικηγόρο που θα ορίσετε να παρασταθεί ενώπιον του Δικαστηρίου κατά την ορισθείσα δικάσιμο (τόσο των ασφαλιστικών μέτρων όσο και της αίτησης χορήγησης προσωρινής διαταγής), όπως συναινέσει-συνομολογήσει-αποδεχθεί ρητά το περιεχόμενο της αιτήσεως των ασφαλιστικών μας μέτρων, όπως συναινέσει-συνομολογήσει-αποδεχθεί ρητά τη χορήγηση προσωρινής διαταγής εν συνόλω στην ιστορική και νομική της βάση ώστε το Δικαστήριο που θα δικάσει να δεσμεύεται από την ως άνω αποδοχή.

Διότι κ. Δήμαρχε η δικαιολογία πως το πουγκί σας είναι άδειο δεν μπορεί πλέον να αποτελέσει απάντηση στο αίτημά μας . Η απάντηση σας , σύμφωνα με την ιδεολογία σας , πρέπει να είναι δίπλα στον εργάτη . Όχι απέναντι . Με όποιον τρόπο . Με τη προσπάθεια σας , να βρεθεί λύση , όχι ο κάδος απορριμμάτων .

Εργαζόμενοι Κοινωφελών Προγραμμάτων 2018 / 2019 / 2020

Πάτρα 30/3/2023

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων ΣΑΒΒΑΤΟ (02-05-2020)

Ioannis Terzakis

ΠΚΜ: Εργασίες μερικής αποκατάστασης στην Επαρχιακή Οδό Ρεντίνας-Βαμβακιά-Αρέθουσα

@dmin

ΕΦΚΑ: Προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας ηλεκτρονικών υπηρεσιών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα