ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Παραλαβή απορριμματοφόρου συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδων

Σημαντικό βήμα ως προς τη διαχείριση των βιοαποβλήτων κάνει η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου καθώς εξοπλίστηκε με ειδικό απορριμματοφόρο όχημα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους, στους οποίους οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα οργανικά απόβλητα (υπολείμματα φαγητού, λαχανικά, φρούτα, κ.ά.).

Η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου απέκτησε το ειδικό απορριμματοφόρο όχημα και τους κάδους, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με τίτλο «Προμήθεια Εξοπλισμού Συλλογής Βιοαποβλήτων στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας» και υλοποίησης της πράξης «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», μέσω δωρεάς από τον (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπογραφή της σύμβασης για την μεταβίβαση της κυριότητας του νέου απορριμματοφόρου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου μεταξύ του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και εκπροσώπου του ΦΟΔΣΑ. Παρούσα στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.

«Υιοθετούμε και εφαρμόζουμε πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων που είναι φιλικές στο περιβάλλον. Με την ορθή διαχείριση των οργανικών αποβλήτων ουσιαστικά μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων που διαχειριζόμαστε και σε συνδυασμό με την ανακύκλωση θα καταλήγουν λιγότερα απορρίμματα στους ΧΥΤΑ», ανέφε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν τα βιοαπόβλητα των νοικοκυριών στους συνολικά 720 ειδικούς καφέ κάδους που παρέλαβε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΦΟΔΣΑ.

«Οι καφέ κάδοι θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε περιοχές του Δήμου μας, ενώ αναμένεται να παραλάβουμε από τον ΦΟΔΣΑ και έναν κλαδοτεμαχιστή για τη διαχείριση των πράσινων αποβλήτων», αναφέρει η κ. Δημητριάδου.

Τι είναι ο καφέ κάδος

Ο καφέ κάδος είναι ο κάδος, μέσα στον οποίο μπορούμε να συλλέγουμε τα οργανικά βιοαπόβλητα του νοικοκυριού μας. Ουσιαστικά ο καφέ κάδος αποτελεί την αρχή της διαδικασίας κομποστοποίησης, δηλαδή του φυσικού και άμεσου τρόπου ανακύκλωσης  των οργανικών υπολειμμάτων.

Στον καφέ κάδο οι πολίτες μπορούν να συλλέγουν οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα φαγητού, λαχανικά, φρούτα, λουλούδια, φυτά κ.ά., με απώτερο σκοπό την κομποστοποίηση, δηλαδή να μετατραπούν με φυσική διαδικασία σε λίπασμα ή όπως αλλιώς το ονομάζουμε κομπόστ. Αυτή η φυσική διαδικασία ανακύκλωσης μετατρέπει ένα οργανικό υλικό σε λίπασμα που είναι χρήσιμο για όλους. Και όλα αυτά χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Αποκτά νέα πεζογέφυρα

@dmin

ΔΕΥΑ: Έρχεται «πακέτο» διάσωσης εξαιτίας του ενεργειακού κόστους

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Συνεχίζεται η προσθήκη απινιδωτών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα