ΠεριφέρειεςΣυνεντεύξεις

Εταιρείες ηγέτες όπως η Google και η Facebook, θα επισκεφθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Εταιρείες – ηγέτες του κλάδου των επιχειρήσεων τεχνολογιών και καινοτομίας, όπως η Google και η Facebook, θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο του ταξιδιού που ξεκινά σήμερα, με στόχο να προωθήσει συνεργασίες στους τομείς της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα, θα παρουσιάσει την Κεντρική Μακεδονία στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Stanford σε startupers, ερευνητές και επιχειρήσεις, ενώ έχει προγραμματίσει και σειρά συναντήσεων στο Hollywood όπου θα παρουσιάσει το film office της Περιφέρειας, με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών. Τα παραπάνω αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, όπου γνωστοποιεί, ακόμη, ότι στο πλαίσιο της ΔΕΘ ξεκίνησε “η πρώτη συνεργασία της Περιφέρειας με την κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας, το Bollywood και τα πρώτα γυρίσματα ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Μακεδονία, μέσα στο 2020”.

Ακολουθεί το πλήρες σχετικό με την επίσκεψη κείμενο της συνέντευξης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την Πέπη Γιούλτση:

Ερ. Εν όψει της επικείμενης επίσκεψής σας στις ΗΠΑ, τι συνεργασίες θα προωθήσετε στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής ταινιών; Στο πλαίσιο της ΔΕΘ “έκλεισαν” κάποιες συμφωνίες της Περιφέρειας με παραγωγούς του Bοllywood;

Απ. Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην καρδιά της Silicon Valley, πραγματοποιείται με στόχο να φέρουμε πιο κοντά τους τεχνολογικούς κολοσσούς με ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες, να κερδίσουμε σε τεχνογνωσία και να παρουσιάσουμε τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως περιοχή με κορυφαίο το ανθρώπινο κεφάλαιο και την έρευνα που παράγεται στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά μας κέντρα. Θα επισκεφθώ εταιρείες – ηγέτες του κλάδου όπως μεταξύ άλλων τη Google και τη Facebook, θα παρουσιάσω την Κεντρική Μακεδονία στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Stanford σε startuppers, ερευνητές και επιχειρήσεις και θα συναντηθώ με κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων στον κλάδο των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.

Παράλληλα, έχω προγραμματίσει σειρά συναντήσεων στο Hollywood, όπου θα παρουσιάσουμε το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι το πρώτο και πλήρως λειτουργικό και οργανωμένο γραφείο στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών και την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών. Ήδη άλλωστε, στο πλαίσιο της ΔΕΘ ξεκινήσαμε την πρώτη συνεργασία με την κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας, το Bollywood, καθώς τα πρώτα γυρίσματα ταινίας θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Μακεδονία, μέσα το 2020.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΣΕΠ: Δημοσιεύθηκαν οι βαθμολογίες του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2022

@dmin

ΠΚΜ: Αποστολή 130 τόνων τροφίμων και νερών

@dmin

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα