Δήμοι

Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Ιλίου για επιστροφή μαθητών

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι σχολικές μονάδες που στεγάζουν τα Λύκεια του Δήμου Ιλίου, προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γ΄ Λυκείου, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Τόσο στους εσωτερικούς, όσους και τους αύλειους χώρους έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί, καθώς και αποψίλωση από την Διεύθυνση Πρασίνου, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία έχει προχωρήσει σε κατάλληλες παρεμβάσεις, όπου κρίθηκε αναγκαίο. Επίσης, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή εφοδίασε τα Λύκεια με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (καθαριστικά, μάσκες, γάντια και επιπλέον απολυμαντικά υγρά), ενώ έχει προγραμματιστεί καθαρισμός (2 φορές) κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας τους. Επιπλέον, οι αίθουσες διαμορφώθηκαν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρηθεί το μέτρο της απόστασης στα θρανία. Οι ίδιες εργασίες προγραμματίζονται και για τα σχολικά συγκροτήματα των Γυμνασίων.

Να σημειωθεί, ότι για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Φώτη Μαρκόπουλο και τους Διευθυντές των Λυκείων, ώστε οι σχολικές μονάδες να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, τηρώντας πιστά όλες τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η επανεκκίνηση των σχολείων να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομένους στις σχολικές μονάδες. Είμαστε έτοιμοι για την επαναλειτουργία τους και, ταυτόχρονα, βέβαιοι ότι, στην προσπάθειά μας αυτή, θα έχουμε αρωγό όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Καλή επιστροφή στους μαθητές μας και με επιτυχία να ολοκληρώσουν μια, περίεργη και δύσκολη, χρονιά»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Ονοματοδοσία του πάρκου «λαϊκής αγοράς»

@dmin

Δήμος Αλίμου: 6η Πανελλήνια επίδειξη Μόδας ΑμεΑ στον Άλιμο

@dmin

Καταργείται στους ΟΤΑ ο προληπτικός έλεγχος του ελεγκτικού συνεδρίου

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα