ΟΤΑ

European City Facility (EUCF): Νέος κύκλος δωρεών σε Δήμους για έργα ενεργειακής αναβάθμισης

Το European City Facility ανακοινώνει σύντομα νέα πρόσκληση για 209 επιχορηγήσεις των 60.000€, για Δήμους που προγραμματίζουν επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια.

Οι νέες 209 επιχορηγήσεις των 60.000€ προορίζονται για την ανάπτυξη επενδυτικών ιδεών στην καθαρή ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση. Η δωρεές αυτές χρηματοδοτούνται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA).

Στόχος της πρωτοβουλίας EUROPEAN CITY FACILITY (EUCF), είναι να βοηθήσει Δήμους και φορείς Αυτοδιοίκησης, με οικονομική και τεχνική υποστήριξη, να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή πλάνων στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης. Το πρόγραμμα βοηθά να εστιάσουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα και να στραφούν προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι Δήμοι και οι φορείς Αυτοδιοίκησης θεωρούνται ως ο μοχλός της ευρωπαϊκής μετάβασης στη βιώσιμη ενέργεια. Με τεράστιες δυνατότητες δημιουργίας ολοκληρωμένων επενδυτικών προγραμμάτων βιώσιμης ενέργειας, διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

Η EUROPEAN CITY FACILITY (EUCF) προσφέρει ανάπτυξη ικανοτήτων για τη χρηματοδότηση έργων καθαρής ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης στους Δήμους που έχουν επιλεγεί και εργάζεται ώστε να μοιραστεί την εμπειρία με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που επιδιώκουν να γεφυρώσουν την τρέχον χάσμα μεταξύ των τοπικών φιλοδοξιών και της διαθέσιμης χρηματοδότησης.

Η επερχόμενη πρόσκληση του EUROPEAN CITY FACILITY (EUCF) ακολουθεί τέσσερις επιτυχημένες προσκλήσεις στις οποίες συνολικά 213 πόλεις έλαβαν υποστήριξη για την ανάπτυξη επενδυτικών ιδεών, προϋπολογισμού μελέτης πέραν των 320 εκατομμυρίων ευρώ, με δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση, για δράσεις για το κλίμα και την ενέργεια.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην επίσημη σελίδα του EUCF

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Κλείνει για μια εβδομάδα το ταμείο του Δήμου

@dmin

ΠΚΜ: Έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων

@dmin

Π.Κ.Μ: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα