Απόψεις

ΗΘΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Και τα όμορφα στη Διοίκηση Ζέρβα συνεχίζονται.

Γράφει ο Βασίλης Ξενιτόπουλος

Τα μοναδικά φαινόμενα καταστρατήγησης κάθε έννοιας χρηστής Διοίκησης από την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης τελειωμό δεν έχουν.

Όμως ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Ο ΙΔΙΟΣ ο Δήμαρχος Ζέρβας με απόφασή του, συγκροτεί Συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης για την αντιμετώπιση των αναγκών του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου  ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ από ΟΛΟΥΣ τους ειδικούς συμβούλους – επιστημονικούς και ειδικούς συνεργάτες, οι οποίοι θα εργαστούν πέραν του κανονικού ωραρίου κατά τις Κυριακές και Εξαιρέσιμες ημέρες, καθώς και τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες !!!

Επίσης  με εντολή Δημάρχου του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου του, συγκροτείται Συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης για την αντιμετώπιση των αναγκών του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου αποτελούμενο από όλους τους υπαλλήλους οι οποίοι θα εργαστούν πέραν του κανονικού ωραρίου κατά τις Κυριακές και Εξαιρέσιμες ημέρες, καθώς και τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες !!!

Με τις αποφάσεις του αυτές, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβαρύνει κι άλλο τον Προϋπολογισμό του Δήμου, τα ίδια έσοδά του, για να πάρουν υπερωρίες ΟΛΟΙ οι Ειδικοί του Συνεργάτες-Σύμβουλοι (7 στον αριθμό) και όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι (άλλοι 9), τους οποίους ο Δήμαρχος έχει επιλέξει να έχει στο Γραφείο του. Όλοι αυτοί  θα δουλέψουν και απογεύματα και βράδια και Σαββατοκύριακα!!! Εργατικότατοι.

Γεννούνται όμως τεράστια ζητήματα
  • Πώς γίνεται ενώ σε Τμήματα που πραγματικά έχουν ανάγκη να κάνουν υπερωρίες ελάχιστοι υπάλληλοι προτείνονται από τους Προϊσταμένους τους. Π.χ. όλη η Δ/νση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία στην οποία ανήκει το Τμήμα Τεχνικού Ελέγχου Επιχειρήσεων που έχει και την ευθύνη παραχώρησης αδειών κοινοχρήστου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Θεσσαλονίκης που εκδίδονται κατόπιν ελέγχων τόσο των σχεδίων και των αιτήσεων, ξέρετε πόσες υπερωρίες ζητάει (με έγγραφό του) ο Διευθυντής? Υπερωρίες μάξιμουμ 20 ώρες για ένα μόνο άτομο.
  • Τι θα πει Απόφαση του Αναπληρωτή Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου με εντολή Δημάρχου?
  • Γιατί και για τους Ειδικούς Συμβούλους, που ανήκουν και θεωρητικά με τις υπερωρίες τους θα καλύψουν ανάγκες του Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου, την απόφαση δεν την παίρνει ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος? Ξέρει ο κ. Δήμαρχος ότι την απόφαση την παίρνει ο Προϊστάμενος. Κι αν δεν το ξέρει, θα έπρεπε να τον ενημερώσει σχετικά τουλάχιστον ο Προϊστάμενος του Τμήματος.
  • Το βασικότερο όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι η απόφασή του για τις Υπερωρίες στους Ειδικούς Συμβούλους και Συνεργάτες είναι αντίθετη προς τη χρηστή Διοίκηση. Οι άνθρωποι αυτοί επιλέχτηκαν από τον ίδιο το Δήμαρχο (ΕΙΔΑΤΕ ΑΡΧΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ) και σύμφωνα με το Νόμο και τη Σύμβασή τους, δεν έχουν συγκεκριμένο ωράριο. Πώς γίνεται σε έναν Σύμβουλο που ΔΕΝ έχει ωράριο να του δίνεις υπερωρίες. Ένα φαινόμενο καινοτόμας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που όμως δυστυχώς γι αυτούς, και ευτελίζει τη διοίκησή τους, αλλά δεν έχει και Νομικό Έρεισμα.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΖΕΡΒΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ……..

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Greece think tank. Covid-19. Η επόμενη μέρα!

@dmin

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: Μία επικείμενη καταστροφή ή μια απλή κρίση?

admin

Εκλογές και … οικονομικό υπόβαθρο

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα