Οικονομία

Καταβάλλεται σήμερα το επίδομα των 534 ευρώ στους δικαιούχους

Καταβάλλεται σήμερα τελικά η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων που παρέμειναν σε παράταση αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Συνολικά θα πληρωθούν 208 εκ. ευρώ σε 526.051 δικαιούχους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης μετατέθηκε για σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, καθώς πρέπει να διασταυρωθούν τα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.

Επίδομα θα λάβουν και οι μισθωτοί των εταιρειών που ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν μέσα στον μήνα, ανάλογα με τις ημέρες που δεν εργάστηκαν.

Αναλυτικά, τα ποσά του επιδόματος υπολογίζονται σε 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης εργασίας και φθάνουν έως τα 534 ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ

Το επίδομα ειδικού σκοπού δικαιούνται τόσο οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο όσο και οι μισθωτοί εταιρειών που επαναλειτούργησαν μέσα στον μήνα.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν:

  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.
  • Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Η καταβολή του επιδόματος σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που λειτούργησαν ξανά τον Μάιο

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που η επαναλειτουργία τους ξεκίνησε μέσα στον μήνα Μάιο, δικαιούνται να λάβουν το επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που η επιχείρηση παρέμενε κλειστή.

  • Με επαναλειτουργία στις 4 Μαΐου θα πάρουν 53 ευρώ.
  • Με επαναλειτουργία στις 11 Μαΐου θα πάρουν 180 ευρώ.
  • Με επαναλειτουργία στις 25 Μαΐου θα πάρουν 432 ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη φάση λήψης ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής

admin

Προγραμματικές δηλώσεις της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή

admin

Super Market: Αλλάζει το ωράριο από το Σάββατο

@dmin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα