ΔήμοιΟΤΑ

Νέα Μάλγαρα: Νέα κινητοποίηση για τα πλευρικά διόδια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό περίπου 15 λεπτών, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην είσοδο της αερογέφυρας Νέων Μαλγάρων αγρότες, κάτοικοι και φορείς της περιοχής, αντιδρώντας στην κατασκευή του νέου σταθμού πλευρικών διοδίων από την Εγνατία οδό ΑΕ.

“Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε ένα βήμα”, είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Αθανάσιος Δουλγέρης, προσθέτοντας πως “είμαστε επί ποδός και ακόμη και αν αιφνιδιαστικά τα συνεργεία της Εγνατίας οδού ΑΕ επιχειρήσουν να πιάσουν δουλειά, εμείς θα τα σταματήσουμε”.

Οι εργασίες, όπως είπε δημιουργούν πρόβλημα στην κεντρική αρδευτική διώρυγα της περιοχής, από την οποία αρδεύεται έκταση 45.000 στρεμμάτων και σημείωσε, ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εάν μετακινηθούν τα μετωπικά διόδια κατά 800 μέτρα.

Για “πειρατική εισβολή” μίλησε ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης και σε σημερινή του δήλωση επισήμανε ότι, “ο τρόπος που το κάνουν οι αρμόδιοι φορείς είναι απαράδεκτος.

Κανένας δεν έχει ενημέρωση αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι είναι πειρατική εισβολή”

Με την κατασκευή του έργου, εν μέσω μάλιστα καλλιεργητικής περιόδου, “ο αγροτικός δρόμος θα κλείσει, άρα η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα πρέπει να γίνεται από τοπικές οδούς και θα υπάρχει επικινδυνότητα”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στην κινητοποίηση ήταν παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης, Τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρύσα Γεωργιάδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης ο γ.γ του δήμου, Τάκης Τερζίδης,τοπικοί σύμβουλοι και φορείς της περιοχής.

“Είχαμε προτείνει να καταργηθούν οι πλευρικοί σταθμοί και να μετατοπιστούν τα διόδια των Μαλγάρων 1,5 χιλιόμετρο δυτικά, προς την Ημαθία.

Με τον τρόπο αυτό θα παραλαμβάνουν όλο τον φόρτο, γιατί σήμερα τα υφιστάμενα διόδια είναι ανάμεσα στους δύο οικισμούς και χρησιμοποιούν όλα τα φορτηγά την παράκαμψη, επιβαρύνοντας κυκλοφοριακά όλη την περιοχή”», επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της ΠΚΜ, Κώστας Γιουτίκας.

“Έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση για το θέμα με τους αρμόδιους της Εγνατίας οδού ΑΕ και περιμένουμε” σημείωσε ο κ Γιουτίκας.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε το έργο”, επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εγνατίας οδού ΑΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας “η κατασκευή τους αποτελεί μέρος του σχεδιασμού που είχε γίνει πριν χρόνια και η υλοποίησή του αποτελεί υποχρέωσή μας, προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση της Εγνατίας οδού”.

Σημείωσε δε, ότι οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει την εποχή του σχεδιασμού, αφού τώρα “μιλάμε για ειλημμένες αποφάσεις χρόνων”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αγρινίου: Πρόσληψη 108 ατόμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων

@dmin

Κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου

Πώς εκλέγονται τα μέλη προεδρείων δημοτικών συμβουλίων

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα