Παιδεία

Νέα σχολική χρονιά: Μη υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των παιδιών.

Ο εμβολιασμός για τα παιδιά όταν και αν αυτός αποφασιστεί δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτικός για τα παιδιά, ούτε να γίνει αφορμή διακρίσεων στον εκπαιδευτικό τομέα ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο εμβολιασμός των παιδιών και των εφήβων. Υπάρχουν όπως ανακοινώσαμε στην προηγούμενη συνάντηση αποφάσεις εγκρίσεις, όπως και έναρξη εμβολιασμών σε μεγάλο αριθμό χωρών. Η εθνική επιτροπή καταλήγει να τα συμπεριλάβει σχετικά με εμβόλια και τα παιδιά. Η εθνική επιτροπή θα μελετήσει τα θέματα και θα συνεκτιμήσει τους παράγοντες. Υπάρχει μια ανησυχία ότι ο ενδεχόμενος μελλοντικά εμβολιασμός των παιδιών θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, ούτε θα γίνει αφορμή διακρίσεων στον εκπαιδευτικό τομέα. Βασικός στόχος ο εμβολιασμός των ενηλίκων».

Νωρίτερα ανοίγοντας την ενημέρωση, σημείωσε: «Η γνώση μας για τη νόσο και τα εμβόλια έχουν αυξηθεί, τα γεγονότα επισφραγίζουν τα οφέλη του εμβολιασμού. Περισσότερα από 80% αυτών που νοσηλεύονται σε κλίνες είναι ανεμβολίαστα. Διαπιστώνονται μια μη επιθυμία να εμβολιαστούν. Άκουσα τυχαία μια συζήτηση. “Γιατί να κάνω το εμβόλιο, δεν ξέρουν πόσο διαρκεί η προστασία, ούτε αν θα χρειαστεί άλλη δόση. Κι αν πάθω κάτι τώρα ή μετά από 5 ή 10 χρόνια;”. Έτσι τα επιστημονικά θέματα και προβληματισμοί αποτελούν για πολλούς ερίσματα μη εμβολιασμού.

Όλα τα εμβόλια προστατεύουν για να μην νοσηλευτεί κανείς με νόσο βαριά ή να μην καταλήξει σε ΜΕΘ, έχει παραγκωνιστεί. Αναμφίβολα είναι προτεραιότητα ο εμβολιασμός όσων έχουν κληθεί και δεν έχουν ανταποκριθεί κάθε αναβολή είναι σημαντική έστω και για ένα άτομο. Πως θα μπορέσει κανείς να τους πείσει; Η ερώτηση από τα εγγόνια που έχουν κάνει το εμβόλιο σε παππούδες. Η απώλεια κάποιου γνωστού; Το παράδειγμα ή η συμβουλή κάποιου που εμπιστεύεται; Το παράδειγμα κάποιου που έχει ζήσει τη νόσο; Ίσως χρειάζονται όλα αυτά. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης να πείσουμε κάποιοον που δεν θέλει».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής – ανανέωσης – μετεγγραφής σε ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – ΠΕΠΑΛ

@dmin

Εκπαίδευση: Ψηφιακά οι εξετάσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων που είναι σε κατάληψη

@dmin

ΔΙ.ΠΑ.Ε.: Στον «αέρα» πτυχιούχοι…χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα