Δήμαρχοι

Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου: Προβληματικός έως επικίνδυνος ο δρόμος

Υπό συνεχή βροχή πραγματοποιήθηκε η  αυτοψία του βουλευτή Ν.Δ. Δημήτρη Κούβελα στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο χώρο ανέγερσης του νοσοκομείου, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτόπια ενημέρωση από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

«Το υφιστάμενο οδικό δίκτυο που οδηγεί στον χώρο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα  στο Φίλυρο, αυτή τη στιγμή είναι από προβληματικό έως ανύπαρκτο σε κάποια σημεία, και επικίνδυνο. Άρα είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξουν οι προτεινόμενες βελτιώσεις».

Με τη δήλωσή του αυτή ο βουλευτής της Ν.Δ. της Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας έδωσε το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, καθώς είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει αυτοψία, και μάλιστα υπό συνθήκες συνεχούς βροχής και κατά διαστήματα περιορισμένης ορατότητας.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης βρέθηκε στους δρόμους που οδηγούν προς το Φίλυρο προκειμένου να αποκτήσει και να διαμορφώσει προσωπική εικόνα για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Αυτό συνέβη κατόπιν αποδοχής της σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, την οποία απηύθυνε προς όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Α΄ και Β΄ Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, στους οποίους απέστειλε σχετική επιστολή με τον ολοκληρωμένο φάκελο.

Σ’ αυτόν περιλαμβάνονται η επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρ. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά βεβαίως και το κοινό υπόμνημα που υπέγραψαν, εκτός από τον ίδιο, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεάπολεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, και πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο δήμαρχος Παύλου-Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, και με το οποίο προτείνεται μια σειρά έργων και παρεμβάσεων ώστε να επιτευχθεί η ασφαλής προσέγγιση προς το υπό κατασκευή νοσοκομείο.

Κατόπιν των διαδοχικών ενημερώσεων και πρωτοβουλιών του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ήδη οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση (22.12.2020), ενώ αναφορά, μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτού Κατερίνας Νοτοπούλου, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Θεοδώρα Αυγέρη, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Αλέκος Τριανταφυλλίδης και Σωκράτης Φάμελλος.

«Αποκαλυπτική περιοδεία»

Η περιοδεία του βουλευτή Δημήτρη Κούβελα ξεκίνησε το μεσημέρι με «ξεναγό» τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, με πρώτη στάση τη στροφή Φιλύρου, στη διασταύρωσή της με τη λεωφόρο Γεωργίου Παπανικολάου. Επόμενη στάση οι Νερόμυλοι, πίσω από το 424ΓΣΝ, ακολουθώντας μια οδό που προτείνεται ως δεύτερος οδικός άξονας.

Κατά τη διαδρομή, δε, προς το Φίλυρο, με τελικό προορισμό τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που είναι χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, ο κ.Κούβελας είχε την καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση του οδικού άξονα, την οποία χαρακτήρισε «από προβληματικό έως ανύπαρκτο σε κάποια σημεία, και επικίνδυνο».

Η περιοδεία του κ. Κούβελα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στον δεύτερο προτεινόμενο οδικό άξονα που οδηγεί από τη Ν.Ευκαρπία προς το Φίλυρο.

Δήμαρχος Παύλου Μελά «Χρειάζεται πολιτική βούληση»

Την επί τόπου ενημέρωση έκανε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, τονίζοντας ότι «είναι εφικτές οι προτάσεις που καταθέσαμε με το κοινό υπόμνημα, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».

«Κάναμε σήμερα μια αυτοψία μαζί με τον συνάδελφο δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, και τον βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης τον Δημήτρη Κούβελα, εδώ στη Ν. Ευκαρπία, για το δρόμο που ζητήσαμε να ενώσει τη Ν. Ευκαρπία με το Φίλυρο, ώστε να έχει μια καλύτερη πρόσβαση το νοσοκομείο Παίδων που θα γίνει εκεί.

Μαζί με τον Σίμο Δανιηλίδη και τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, όπως και με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα, συνυπογράψαμε ένα κείμενο-αίτηση προς τα αρμόδια υπουργεία ώστε με διάφορους δρόμους, που υπάρχουν πέρα από αυτούς που ξέρουμε για το Φίλυρο, να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση για το νοσοκομείο που επιλέχθηκε να γίνει σε εκείνο το χώρο, να γίνει πιο προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Θεωρώ ότι οι προτάσεις μας είναι εφικτές, εάν υπάρχει πολιτική βούληση. Εδώ στο συγκεκριμένο σημείο της Ν.Ευκαρπίας, μάλιστα, μιλάμε για έναν δρόμο 3,5 χλμ., δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, είναι σε κακή κατάσταση, όπως το βλέπετε, αλλά είναι τεχνικά εφικτό να γίνει», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Δ.Κούβελας: «Κατανοώ και στηρίζω»

«Κατανοώ και στηρίζω απολύτως την προσπάθεια και την πρόταση που κατέθεσαν από κοινού ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Βαρνάβας και οι δήμαρχοι Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Σίμος Δανιηλίδης και Δημήτρης Δεμουρτζίδης για τη δημιουργία συγκεκριμένων δικτύων πρόσβασης προς το χώρο του Νοσοκομείου, και βέβαια να βελτιωθούν και υφιστάμενα δίκτυα, τα οποία θα συνδεθούν με τα νέα.

Αυτό «θα πρέπει να αποτελέσει μία από τις μεγάλες προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι το Νοσοκομείο θα αποτελέσει ένα κόσμημα για τα Βαλκάνια και θα καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο».

Σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση του οδικού δικτύου ανέφερε ότι «είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξουν οι προτεινόμενες βελτιώσεις, καθώς το υφιστάμενο δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι από προβληματικό έως ανύπαρκτο σε κάποια σημεία, και επικίνδυνο, άρα είναι κρίσιμο να γίνουν αυτά τα έργα υποδομής, με στόχο την ασφαλή και άμεση πρόσβαση στο Νοσοκομείο».

«Συντάσσομαι με το κοινό υπόμνημα των προτάσεων των αρμοδίων δημάρχων και προσθέτω και τις δικές μου δυνάμεις μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο να λειτουργήσει το Νοσοκομείο όπως πρέπει. Σαφώς και προτίθεμαι να αναλάβω κάποιες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».

Σ.Δανιηλίδης « Η προσπάθεια χρειάζεται δυναμική πρωτοβουλία και στήριξη όλων»

«Σήμερα είχαμε τη τιμή να συνοδεύσουμε τον κ. Δημήτρη Κούβελα σε μια πρώτη αυτοψία στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο προς το Φίλυρο, κι ευχαριστούμε τον βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης που αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου.

Νομίζω ότι η περιοδεία ήταν χρήσιμη για να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση που επικρατεί, η οποία κάθε άλλο παρά την ασφαλή προσέγγιση προς το χώρο όπου θα κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο εγγυάται.

Πιστεύω ότι η προσπάθειά μας μπορεί να αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική με τις σχετικές πρωτοβουλίες όλων των βουλευτών και όλων των φορέων, ώστε να επιτύχουμε αυτό που απαιτείται για την ασφαλέστερη και αμεσότερη προσέγγιση στο νοσοκομείο», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Δέλτα: Μήνυμα της Δημάρχου Γερακίνα Μπισμπινά για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

@dmin

Σίμος Δανιηλίδης: Εμπαιγμός η απόφαση για έναρξη του προγράμματος σίτισης τον Μάιο

@dmin

Εκλογές 2019: Όλοι οι νέοι δήμαρχοι της Ελλάδας

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα