ΔήμοιΔημοτικές Εκλογές 2023

Παρέμβαση Πολιτών Θέρμης: Τι γίνεται με το πάγωμα της μεταφοράς των μαθητών στο «παρά πέντε»;

Η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής της «Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης», Άννα Τσιφτελίδου με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη μεταφορά εκατοντάδων μαθητών της Θέρμης, στο «παρά πέντε» της έναρξης της σχολικής χρονιάς, προέβη στην έκδοση δελτίου τύπου θέτοντας ερωτήματα προς την δημοτική αρχή που απασχολούν εκατοντάδες γονείς στην Θέρμη.

«Αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε πριν λίγες ώρες με μια λιτή ανακοίνωση του δήμου ότι δεν θα γίνουν αύριο, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, μεταφορές μαθητών με λεωφορεία …. και ότι ο δήμος δεν φέρει ευθύνη(!) ενώ πριν λίγες μέρες μας διαβεβαίωναν ότι εκτός από την έλλειψη αναδόχου για το δρομολόγια Λιβάδι – Περιστερά, όλα θα γίνονταν κανονικά !

Η ανακοίνωση του δήμου δεν μας απαντά :

  • Πώς θα μετακινηθούν αύριο για να πάνε στα σχολεία τους οι εκατοντάδες μαθητές μας ;
  • Πώς θα τα εξυπηρετήσουν γονείς που εργάζονται;
  • Πώς θα γίνει κανονικά ο αγιασμός ;
  • Πώς θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία ;
  • Αν δεν λυθεί αύριο Δευτέρα το μείζον ζήτημα της αποχής των τουριστικών πρακτόρων, πώς θα κυλήσει η σχολική χρονιά ;

Η τυχόν ασυνεννοησία Υπουργείου και Περιφέρειας και ασυνέπεια δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι η άμεση λύση του προβλήματος.

Ο δήμος δεν πρέπει να κρατήσει στάση αναμονής των εξελίξεων και των αποφάσεων. Έχει εκατοντάδες μαθητές, κάθε ηλικίας, από νηπιαγωγείου έως λυκείου, που αναγκάζονται να μετακινούνται εκτός των κοινοτήτων τους για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ιδίως δε και πρωτεύοντος σε ό,τι αφορά τα νήπια και τα παιδιά του δημοτικού, ο δήμος θα έπρεπε χρόνια τώρα να έχει πολιτική και πρόνοια μη μετακίνησής τους και λειτουργίας σχολείων μέσα στους αστικούς ιστούς και όχι να χτίζει ή να μισθώνει κτίρια για σχολεία που βρίσκονται εκτός των οικισμών».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Βράβευση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης

@dmin

Δήμος Θέρμης: Ξεκινούν οι εγγραφές στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Β΄ περίοδο καλοκαιρινής κολύμβησης στη θάλασσα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα