Απόψεις

Τεχνικό πρόγραμμα 2022 – Παραμυθούπολη Ζέρβα 2

Τεχνικό Πρόγραμμα τρέχοντος έτους… Πίνακες, νούμερα, περιγραφές … ένα ακατανόητο για πολλούς συμπολίτες μας σύνολο αριθμών και στοιχείων. Βέβαια στην ΟΥΣΙΑ αποτελεί τη Στρατηγική κάθε Δήμου για την πόλη και τους πολίτες, ξέχωρα από τις δαπάνες του Κρατικού προϋπολογισμού. Τα έργα που περιλαμβάνει ωριμάζουν αργά, όπως το καλό κρασί.  Για αυτό άλλωστε δεν επιτρέπεται να ψηφίζεται ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ, αλλά να είναι τμήμα ενός τετραετούς συνολικού σχεδιασμού, του λεγόμενου Επιχειρησιακού Σχεδίου που περιέχει ΟΛΑ τα κονδύλια και τα κατανέμει σε ΟΛΕΣ τις δράσεις, δηλαδή το συνολικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ .

Γράφει ο Βασίλης Ξενιτόπουλος

ΑΥΤΑ στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι ΨΙΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ. Για αυτό και η επιτροπή που συστήθηκε για την εκπόνηση του Τετραετούς, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ. ΧΑΘΗΚΕ κάπου ανάμεσα στην έπαρση ειδικών συμβούλων, συνεργατών, αντιδημάρχων και ΦΥΣΙΚΑ του ίδιου του Δημάρχου που έχει ως αρχή σε όλα, την απόλυτη επιλογή προτιμήσεων και συμπαθειών και ΠΑΝΤΑ μικροπολιτικές στοχεύσεις.

Το άρθρο 266 του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτη) που μίλαγε για οργανωμένο σχεδιασμό, με στόχους, δείκτες, διαφάνεια, είναι το πρώτο που η Διοίκηση Ζέρβα έστειλε στον καταστροφέα εγγράφων.

Προχώρησαν λοιπόν για άλλη μια φορά, με προχειρότητα και ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, στην εφαρμογή ενός τεχνικού προγράμματος, ομολογία αποτυχίας και αναφορά προσδοκιών που ποτέ δε θα ξεκινήσουν ουσιαστικά καν να υλοποιούνται σε επίπεδο μελετών.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ με τίτλους, ελάχιστα ενδεικτικά ποσά, και φυσικά εξ αρχής καταδικασμένα σε ανενεργά και μετατεθημένα στο απώτερο μέλλον. Η ελπίδα που δείχνουν πως έχουν στο μυαλό τους είναι και αυτή η χρονιά να είναι χρονιά ειδικών ρυθμίσεων covid, ώστε να συνεχιστεί η χαρά των αναθέσεων χωρίς διαδικασίες. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ … ΒΑΔΙΖΕΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ

 • Smart εφαρμογές
 • Ενεργειακή αναβάθμιση
 • Πράσινο και περιβάλλον
 • Κοινωνική Συνοχή
 • Κυκλοφοριακό
 • Πολιτιστική κληρονομιά

Το σημαντικότερο επίτευγμα του νέου τεχνικού προγράμματος όμως εξαντλείται σε παραπλάνηση όσον αφορά …. συνεχιζόμενα έργα.

Πολλά εκ των οποίων ΔΕΝ έχουν καν ξεκινήσει Δεσμευμένα μεγάλα ποσά σε έργα αποδεδειγμένα χαμηλής ή μηδενικής απόδοσης. ΟΛΑ αυτά προχωράνε σε ένα νέο Τεχνικό πρόγραμμα ολοκλήρωσης τουλάχιστον το… 2025 … ΟΛΑ λοιπόν δείχνουν ακαταστασία, αμηχανία και απειρία. Η ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ των προγραμμάτων 2020 και 2021 ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΑΣ ξεκινήσω λοιπόν με θέματα που έπρεπε να απασχολούν ΟΛΟΥΣ μας και που εκκρεμούν. ΕΤΣΙ θα φανεί ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ … ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ.

 • Μιλάμε για … αναπλάσεις γειτονιών ολοκληρωμένες που διατηρούν στην ουσία την ανωνυμία τους για το χρόνο διεξαγωγής τους και το κόστος. Ανωνυμία και έκπληξη για όλους. Πέρα από επιμέρους ασφαλτοστρώσεις και ράβε-ξήλωνε πεζοδρομίων κανένα άλλο έργο δε φαίνεται στον ορίζοντα. Για πάρκα και πεζοδρόμους ούτε κουβέντα.
 • Μελέτη και έργο για την Πλατεία Ελευθερίας… ΑΠΩΝ
 • Μελέτη και έργο για πλατεία Διοικητηρίου… ΑΠΩΝ
 • ΕΧΟΥΜΕ όμως Διεθνή Διαγωνισμό για… ΕΝΥΔΡΙΟ

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ

ΤΩΡΑ όμως έρχεται και η ώρα των ηχηρών επισκέψεων της Ομάδας Ζέρβα στην Αθήνα, σε Υπουργεία και Υπηρεσίες με εξαγγελίες που θα ζήλευε κάθε Κεντρική Κυβέρνηση.

Παρουσίασε λοιπόν σε ΟΛΑ τα υπουργεία το φιλόδοξο πρόγραμμα REMAKEThessaloniki. Και για να γίνει κατανοητό από όλους μας τις περιοχές κοντά στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ.  ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΧΩΡΙΣ ΩΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΩΣ θα προχωρήσουν? Λεπτομέρειες που έπονται των εντυπωσιακών επισκέψεων που ήταν ο στόχος.

ΜΙΛΗΣΑΝ για 41 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της εμπορικότητας εννέα (9) συνοικιακών δρόμων με ταυτόχρονη σύνδεση μεταξύ τους ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Δημιούργησαν μια ΠΛΑΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ αναπλάσεων με ασύνδετες, αποσπασματικές και παρεμβάσεις εξυπηρέτησης υποψηφίων ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ με αναβάθμιση και διασύνδεση περιοχών.

ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΜΜΕ και συνεχών αναρτήσεων ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΙΔΕΩΝ.

 • Μουσείο Ολοκαυτώματος … ΑΠΩΝ
 • Σταύλοι ΠΑΠΑΦΗ … ΑΠΩΝ
 • Ανάπλαση γύρω από το ΝΕΟ γήπεδο ΤΟΥΜΠΑΣ … ΑΠΩΝ
 • ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ … ΑΠΩΝ
 • ΠΑΛΑΙΑ παραλία … ΑΠΩΝ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ για αναγγελίες μεταξύ παραγόντων της Διοίκησης και ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ανεξέλεγκτα του Δημάρχου σε διαφορετικούς φορείς.

 • Αποτεφρωτήρια … ΧΑΘΗΚΑΝ
 • ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΖΩΩΝ …ΧΑΘΗΚΑΝ
 • ΚΥΚΛΙΚΟΙ κόμβοι … ΧΑΘΗΚΑΝ
 • 20 δημοτικά ΠΑΡΚΙΝΓΚ, άλλα ήδη υπάρχουν, άλλα έχουν δοθεί ως υποσχέσεις για δημιουργία γηπέδων, πάρκων τσέπης ή γωνιών ανακύκλωσης. ΜΟΛΙΣ συνεννοηθούν μεταξύ τους θα μάθουμε και οι υπόλοιποι .

ΑΥΤΑ ΜΕ ΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

Αντικειμενικά η προχειρότητα και η άγνοια όσων ασχολήθηκαν με το Τεχνικό Πρόγραμμα άρχισαν να φαίνονται ΜΟΛΙΣ ένα μήνα μετά την ψήφιση. ΕΤΣΙ προχώρησαν σε τροποποιήσεις που από όσο φαίνεται ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ. ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΟΣΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΖΕΡΒΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ.

 • ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ κονδύλια για ανακύκλωση και καθαριότητα που προβλεπόταν στο τεχνικό πρόγραμμα, επειδή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ καν τον αριθμό εργαζομένων, υπερωριών, προμήθεια γάλακτος, μέσα ατομικής προστασίας .
 • ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ κονδύλια για συντήρηση εργοταξίου Ογκωδών στο Ωραιόκαστρο
 • ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ κονδύλια για συντήρηση Κεντρικού αμαξοστασίου στην Πυλαία.
 • ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ κονδύλια για τα έργα ηλεκτροφωτισμού.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ_2 … ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σχετική δημοσίευση

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΚΕΔΕ … γραφείο εξυπηρέτησης αιτημάτων

admin

Την πανδημία την πληρώνουν οι εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ

Ioannis Terzakis

ΙΡΙΔΙΖΟΥΣΑ ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑ …. ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΛΙΟ

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα