Επικαιρότητα

«Τιμή στο ’21»

Η Επιτροπή «Τιμή στο ’21» συγκροτήθηκε προκειμένου η ελληνική κοινωνία να εορτάσει και να τιμήσει με τον προσήκοντα τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως απάντηση στην συγκρότηση της αντίστοιχης κρατικής επιτροπής «Ελλάδα 21» της οποίας είναι επικεφαλής η κ. Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου, επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων.

Την απόφαση για την συγκρότηση της επιτροπής “Τιμή στο ’21”, ενίσχυσε περαιτέρω η διαπίστωση της ύπαρξης πληθώρας εθνομηδενιστών ιστορικών στην κρατική Επιτροπή “Ελλάδα ’21”.

Η αποκάλυψη αυτή, έγινε από την πρ. πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη και δημοσιοποιήθηκε με τέσσερα άρθρα της που δημοσιεύτηκαν στην ΕΣΤΙΑ.

Τα άρθρα αυτά, αποκάλυπταν ότι:
  • Το ιερό πρόσωπο του Ιωάννη Καποδίστρια παρουσιάζεται (από τον κ. Αριστείδη Χατζή) ως δικτάτωρ
  • Λίγες μόνο ημέρες μετά, το ίδιο αυτό μέλος επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς  και εναντίον του Γιώργου Καραϊσκάκη
  • Ο Κώστας Κωστής αποφαίνεται πως «η Επανάσταση έγινε από μια περιθωριακή ελίτ»
  • ο Άγγλος Μπήτον αποφαίνεται πως η ιδέα της σκλαβιάς των 400 ετών ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς είναι ιδέα που μας ήρθε από τη Δύση, δεδομένου ότι οι σκλάβοι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία 
  • Κατά τον κ. Μπήτον, πάντοτε, ο εορτασμός αυτός των 200 ετών είναι μια ευκαιρία για τους  Έλληνες, που βγαίνουν τώρα από τα μνημόνια, να αναθεωρήσουν αυτές τις λαθεμένες απόψεις.
  • Ο Ρίτσαρντ Κλογκ, ως γνήσιος κλώνος του απατεώνα Φαλμεράϊερ, υποστηρίζει ότι οι νεοέλληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά πάσχουν από προγονοπληξία, την οποία τους ενισχύει η Δύση, η οποία κακώς και εσφαλμένως τους βαυκαλίζει ότι είναι συνεχιστές των σπουδαίων επιτευγμάτων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Μετά όλα αυτά, τέθηκε το ερώτημα:

Αλλά, αν δεν υπήρχαν Έλληνες και δεν υπήρχε σκλαβιά και ούτε εθνική Επανάσταση, τι ακριβώς θα εορτάσει η Επιτροπή Ελλάδα 21;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, προβάλλει επιτακτικά την ανάγκη ενός διαφορετικού εορτασμού του 1821:
  • Που να τιμά και να μη λοιδορεί τους ήρωες που μας εξασφάλισαν μια πατρίδα, για να ζούμε ελεύθεροι μέσα σε αυτήν,
  • Που να αγκαλιάζει τις χιλιετίες ύπαρξης του Έθνους μας, και όχι μόνο  τα τελευταία 200 του νεοελληνικού κράτους, και να
  • μην εξευτελίζει τους Έλληνες που μαρτύρησαν στα 400 χρόνια σκλαβιάς, αλλά ούτε και την εθνική εξέγερση που μας χάρισε την ελευθερία.
Αλλά, υπάρχει ακόμη ένας σπουδαίος λόγος.

Ο εορτασμός της επιτροπής ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, επιβάλλεται να φέρει και ένα δεύτερο πολύ σημαντικό μήνυμα.

Ότι οι στόχοι της Επανάστασης του 21 δεν ολοκληρώθηκαν, αφού η Ελλάδα απόκτησε την ελευθερία της, αλλά όχι και ένα ελάχιστο ποσοστό εθνικής ανεξαρτησίας, το οποίο οφείλει να το διεκδικήσει, με κάθε δυνατό μέσο, τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η ανάγκη να υπάρξει ο εορτασμός αυτός, που θα εξάρει με υπερηφάνεια τις ιδέες και τις πράξεις των πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821 η οποία γέννησε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, δημιούργησε τη λαϊκή απαίτηση προς το πρόσωπο της κ. Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, να αναλάβει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μίας Επιτροπής που θα ετοιμάσει αυτόν τον εορτασμό.

Η Επιτροπή «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ‘21» που δημιουργήθηκε από προσωπικότητες όπως η πρώην πρύτανης κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη αριθμεί σήμερα πάνω από 30.000 μέλη. Ο Στόχος της είναι να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή απέναντι στις παλινωδίες της Επιτροπής Αγγελοπούλου.

Στόχος της Επιτροπής είναι να εκφράσει συνολικά την ελληνική κοινωνία, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις.

Θα οργανωθούν δράσεις που θα περιλαμβάνουν τιμητικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και ημερίδες, συνέδρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε όλη τη Χώρα.
Οι εκδηλώσεις θα διέπονται από πνεύμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας, ομοψυχίας και εθνικής ενότητας και θα εδράζονται στους εξής τρεις θεμελιώδεις άξονες :

  • Στην ανάδειξη των Αξιών που οδήγησαν στην Επανάσταση και ως αποτέλεσμα αυτής, στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον μακραίωνα Τουρκικό ζυγό.

Δηλαδή, στις αξίες του Πατριωτισμού, της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας που, σε συνδυασμό με την αδάμαστη Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, έφεραν το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Η ανάδειξη των Αξιών αυτών σε φάρο της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού στο παρόν και στο μέλλον του, αποτελεί χρέος τιμής, αλλά και ρεαλιστική επιλογή για την πρόοδο του έθνους.

  • Στην απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821 οι οποίοι, με αντάλλαγμα τη ζωή τους, όρθωσαν ανάστημα και πρόσφεραν κράτος στους Έλληνες, μετά από μαρτυρικό τουρκικό ζυγό 400 ετών, εγγράφοντας έξοχα παραδείγματα προς μίμηση για την εκάστοτε σύγχρονη γενιά Ελλήνων.

Το απόσταγμα του μεγαλείου αυτών των παραδειγμάτων, πρέπει, είναι ανάγκη, να μεταγγίζεται στο εκάστοτε νέο Ελληνικό αίμα, σε κάθε Ελληνόπουλο.

  • Στη διαφύλαξη του ψυχισμού των Ελλήνων από τις επιχειρούμενες μεθοδευμένες κακόβουλες προσπάθειες νόθευσης, παραχάραξης και επανεγγραφής, όχι μόνον της νικηφόρου Ιστορίας και των παραδειγματικών ηρωικών πράξεων των πρωταγωνιστών της, αλλά και των Ιδεών που κίνησαν την ιστορία.


Βίντεο: Συνέντευξη τύπου της Επιτροπής «Τιμή για το 21»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Covid-19:Κατάλογος σχολικών μονάδων με τμήματα σε αναστολή λειτουργίας

@dmin

Η ΑΑΔΕ καλεί 42.000 συνταξιούχους για τα αδήλωτα αναδρομικά

Σεισμός ΤΩΡΑ – Αισθητός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα