Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Ασπροπύργου: Νικόλαου Ι. Μελετίου

admin

Νικόλαος Μελετίου γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο, όπου και κατοικεί, το 1955 και είναι γιος του Ιωάννη Μελετίου και της Αιμιλίας Λιάκου. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Πετρόγιαννου και πατέρας δύο παιδιών του Γιάννη και της Αιμιλίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Εξελέγη πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος το 1991. Από το 1995 εκλέγεται συνεχώς σε όλες τις Δημοτικές Εκλογές πάντα στις πρώτες θέσεις προτίμησης των ψηφοφόρων λαμβάνοντας στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ποσοστό 16% του εκλογικού σώματος.

Συμμετείχε ενεργά στη διοίκηση του Δήμου και υπηρέτησε ως του Αντιδήμαρχος για επτά χρόνια, καλύπτοντας και οργανώνοντας άψογα όλους τους τομείς Διοίκησης Καθαριότητα, Διοικητικές και Τεχνικές Υπηρεσίες.

Το 2003, προτάθηκε και εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Θριασίου Πεδίου τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια. Το 2006, εξελέγη Δήμαρχος. Από τον πρώτο γύρο των εκλογών, με ποσοστό 48%. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Ασπροπύργου.

Το 1981, εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου στο Αθλητικό Σωματείο Δόξα Ασπροπύργου. Έκτοτε με γνώμονα πάντα το κοινωνικό όφελος προτείνεται και εκλέγεται μέλος σε πολλές επιτροπές και Σωματεία, προσφέροντας όχι μόνο οικονομική βοήθεια αλλά και αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Από το 1995 είναι ενεργό μέλος του μεγαλύτερου Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου του Ασπροπύργου, με την ονομασία «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» του οποίου η δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική αφού μέλη του είναι το 40% περίπου του πληθυσμού ποντιακής καταγωγής που κατοικεί στον Δήμο. Επίσης, διετέλεσε τα τελευταία χρόνια  Πρόεδρος της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής ομάδας «Ένωση Πανασπροπυργιακού Δόξας Ασπροπύργου» που είναι το αρχαιότερο Αθλητικό Σωματείο της Πόλης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα