Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Σαλαμίνας: Γιώργου Θ. Παναγόπουλου

admin

Ο Γεώργιος Θ. Παναγόπουλος (18 Αυγούστου 1977) είναι Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός, πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Εμπορικό Δίκαιο, στο Cardiff University στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στις δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, εκλέχθηκε δήμαρχος Σαλαμίνας με ποσοστό 67,46%.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1977. Μεγάλωσε στη Σαλαμίνα. Γονείς του είναι ο Θοδωρής Παναγόπουλος, τραπεζικός υπάλληλος και η Πόπη Δράκου. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αθηνά Βάτου και έχει δύο παιδιά, τον Θοδωρή 12 ετών και την Άννα 9 ετών. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων, στο 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας και αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Σαλαμίνας το 1995. Το 1996 εισήλθε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης απ’ όπου αποφοίτησε το 2000 με βαθμό ‘λίαν καλώς’. Συνέχισε τις σπουδές του στο Cardiff University του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εμπορικού Δικαίου. Το 2001 αποφοίτησε ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις σπουδές του ασχολούμενος με το Δίκαιο Ανταγωνισμού, το Δίκαιο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και το Δίκαιο Διεθνών Πωλήσεων και αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στο Εμπορικό Δίκαιο (LL.M. in Commercial Law). Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό και μετά από δεκαοκτάμηνη πρακτική άσκηση και την επιτυχή εξέταση στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά ασκεί από το 2003 δικηγορία.

Δήμαρχος Σαλαμίνας

Στις αρχές του 2018 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στην Σαλαμίνα με τον συνδυασμό του «ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι. ΜΑΣ» (Νέες Ημέρες Σύγχρονες Ιδέες)

Στον πρώτο γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 30,12%, 5.587 ψήφους και 10 έδρες, ενώ και στον δεύτερο γύρο αναδείχθηκε νικητής έναντι του αντιπάλου του, Γιάννη Τσαβαρή , με ποσοστό 67,46% και 10.812 ψήφους. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη Κυριακή, στη Δημοτική Ενότητα Σαλαμίνας ήρθε πρώτος με το προαναφερθέν ποσοστό, διεκδικώντας 8 έδρες, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Αμπελακίων ήρθε δεύτερος με ποσοστό 28,56% έναντι του κ.Τσαβαρή ο οποίος είχε ποσοστό 32,71%. Παρ’όλα αυτά στη συγκεκριμένη ενότητα διεκδικεί 2 έδρες, όσες και ο κ.Τσαβαρής.

Από τις 4 δημοτικές ενότητες του νησιού (Αιαντείου, Αμπελακίων, Σαλαμίνας και Σεληνίων), κατάφερε μόνο σε μία να υπερισχύσει ο συνδυασμός του, στην Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας, έχοντας 4 έδρες. Στην δημοτική ενότητα Αιαντείου και Αμπελακίων ήρθε δεύτερος, μετά το συνδυασμό του κ.Τσαβαρή, έχοντας 2 έδρες σε κάθεμια, ενώ στη δημοτική ενότητα Σεληνίων, ήρθε τρίτος, μετά το συνδυασμό του κ.Τραυλού και του κ.Τσαβαρή, εχοντας μόνο 1 έδρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα