Βιογραφικό Δημάρχου ΚΩ: Νικηταρά Θεοδόση

admin

Γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1966 στο Ασφενδιού, όπου μεγάλωσε ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας.

Τα πρώτα του βήματα στην εκπαίδευση έκανε στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελίστριας, στο οποίο ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες τάξεις, και στη συνέχεια στο τριθέσιο, τότε, δημοτικό σχολείο Ζηπαρίου.

Τα γυμνασιακά και λυκειακά χρόνια τον βρίσκουν μαθητή του Ιπποκρατείου Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς από μικρός είχε έντονες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες. Στα εφηβικά του χρόνια δραστηριοποιείται στο νεοϊδρυθέντα πολιτιστικό σύλλογο ¨Θεόκριτος¨. Συμμετέχει στη δημιουργία της ποδοσφαιρικής ομάδας ¨Αναγέννηση Ασφενδιού¨. Παράλληλα ως Μαθητής της Γ΄ Λυκείου εκλέγεται πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση τον βρίσκει φοιτητή στην Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1991 παίρνει το πτυχίο του ως πολιτικός μηχανικός και κατατάσσεται στο στρατό. Υπηρετεί θητεία 23 μηνών ως έφεδρος αξιωματικός Μηχανικού.

Από το 1992 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Σε ηλικία 28 ετών εκλέγεται, πρώτος κατά σειρά σύμβουλος, στην Κοινότητα Ασφενδιού. Τοποθετείται αντιπρόεδρος της Κοινότητας ενώ, παράλληλα, συμμετέχει στην τριμελή Εκτελεστική Γραμματεία του Συμβουλίου Περιοχής, προπομπού του ενιαίου Δήμου Κω.

Την πενταετία 2000-2005 εκλέγεται Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής ΤΕΕ Κω και μέλος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δωδ/σου.

Επανέρχεται στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Κω, την περίοδο 2010-2014, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντιδημάρχου Αναπτυξιακών και Χρηματοδοτούμενων έργων.

Επιπλέον αναλαμβάνει καθήκοντα Δημάρχου, την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς εκλέγεται Δήμαρχος Κω, επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρή Κως» στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 26 Μαϊου 2019, έλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 45,17%, 7662 ψήφους και 15 έδρες.

Στο δεύτερο γύρο, 2 Ιουνίου 2019, αναδείχθηκε νικητής, με ποσοστό 61,55% και 9177 ψήφους, έναντι του αντιπάλου του Γεώργιου Κυρίτση, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα