ΥΠΕΣ: Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι της 3Κ/2018 – Εγκύκλιος

Εκδόθηκε η, εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος για τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων που προσελήφθησαν με την προκήρυξη 3Κ/2018, που, είχε προαναγγείλει την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο Με το άρθρο 79 παρ.9 του ν. 4674/2020 ορίζεται ότι:

«Για τους προσληφθέντες με την υπ’ αριθμ. 3Κ/2018 προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., ο χρόνος υπηρεσίας που διανύθηκε με βάση τους προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. σε οποιονδήποτε ΟΤΑ, σε θέση της ίδιας κατηγορίας και ειδικότητας ή παρεμφερούς, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας στον ΟΤΑ διορισμού και προσμετράται για τη συμπλήρωση της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.»

Συνεπώς, οι διορισθέντες της προκήρυξης 3Κ/2018 ολοκληρώνουν τη δοκιμαστική υπηρεσία και μονιμοποιούνται αυτοδικαίως, με τη συμπλήρωση δύο ετών (2) από την ημέρα που ξεκίνησαν να απασχολούνται, με βάση τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, εκτός εάν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις του άρθρου 45, παρ. 4 του ν. 3584/2007 οι οποίες είναι:

  • Αν έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή
  • Αν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη
  • Αν έχει εκδοθεί πόρισμα επί ένορκης διοικητικής εξέτασης,
  • Αν έχουν βαθμολογηθεί τα ουσιαστικά προσόντα στην έκθεση αξιολόγησης με βαθμό μικρότερο του πέντε).

Παράλληλα, όμως, η εγκύκλιος έχει αρνητικά νέα για τους εργαζόμενους, καθώς επιβεβαιώνεται η υποχρέωση παραμονής 7 έτη σε θέσεις υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α΄ βαθμού.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *