Δελτία ΤύπουΔήμοιΧρηματοδότηση

Το Φ.Ε.Κ. που αλλάζει τα δεδομένα: Ολοκληρωμένη χρηματοδότηση για την Ανάπλαση στο κέντρο των Γιαννιτσών

Μια εξέλιξη με άμεσο και ουσιαστικό οικονομικό αντίκτυπο για τον Δήμο Πέλλας ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Δήμαρχος, Στάθης Φουντουκίδης, γνωστοποίησε την υπογραφή του Φ.Ε.Κ. που εξασφαλίζει την πλήρη χρηματοδότηση του έργου Αστικής Ανάπλασης στο ευρύτερο κέντρο των Γιαννιτσών.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 12.378.448,44 ευρώ, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις αναβάθμισης του αστικού ιστού της πόλης και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέχρι σήμερα, ποσό 5.378.448,44 ευρώ προβλεπόταν να καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου, επιβαρύνοντας τον οικονομικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Με την έκδοση του Φ.Ε.Κ., η χρηματοδότηση καλύπτεται πλέον εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα, απαλλάσσοντας τον Δήμο από ένα σημαντικό οικονομικό βάρος και δημιουργώντας νέο δημοσιονομικό χώρο.

Όπως τόνισε ο κ. Φουντουκίδης, «η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί απλώς μία θετική είδηση, αλλά μια ουσιαστική οικονομική ελάφρυνση για τον Δήμο Πέλλας, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν πιο ευέλικτο και αναπτυξιακό σχεδιασμό».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέρα από το “Θα Δούμε” : Ημερίδα στον Δήμο Μυκόνου για την επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητες του νησιού

Π

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Παρατείνεται η λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας – Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου

@dmin

Δ. Κούβελας: «Άμεση προτεραιότητα η αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων στον Δήμο Παύλου Μελά»

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα