ΔήμοιΠεριφέρειες

Καθαρισμοί και παρεμβάσεις πρασίνου σε γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Παρεμβάσεις καθαριότητας, ευπρεπισμού και φροντίδας του πρασίνου πραγματοποιούνται σήμερα σε διαφορετικά σημεία της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με συνεργεία του δήμου να κινούνται σε δρόμους, σχολικούς χώρους, πλατείες και γειτονιές της πόλης.

Οι εργασίες εντάσσονται στην καθημερινή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και αφορούν σημεία με αυξημένη χρήση από κατοίκους, μαθητές, αθλούμενους και πεζούς. Σύμφωνα με την ενημέρωση του δήμου, συνεργεία καθαριότητας βρίσκονται στην οδό Πλαστήρα, όπου πραγματοποιούνται εργασίες στους χώρους γύρω από τα γήπεδα μπάσκετ και στους εξωτερικούς χώρους του 3ου Λυκείου.

Πρόκειται για σημεία που δέχονται καθημερινά κίνηση, ιδιαίτερα από νέους και μαθητές, γεγονός που κάνει απαραίτητη τη συχνή παρουσία των συνεργείων. Ο καθαρισμός εξωτερικών σχολικών χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων συμβάλλει στη διατήρηση μιας πιο λειτουργικής και ασφαλούς εικόνας για όσους χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς.

Την ίδια ώρα, δεύτερο συνεργείο καθαριότητας προχωρά σε εργασίες από την οδό Τρωάδος προς το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η παρέμβαση αφορά καθαρισμούς κατά μήκος της διαδρομής, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας σε έναν άξονα που συνδέει γειτονιές με το κεντρικό τμήμα της πόλης.

Παράλληλα, συνεργείο πρασίνου εργάζεται στην οδό Σαραντόγλου, όπου γίνονται

εργασίες φροντίδας του αστικού πρασίνου. Οι παρεμβάσεις αυτές είναι σημαντικές, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, καθώς η συντήρηση των δέντρων, των φυτών και των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου επηρεάζει τόσο την εικόνα της πόλης όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Εργασίες πραγματοποιούνται και στην Πλατεία Γεννηματά, στην περιοχή Ειρήνη, όπου τα συνεργεία προχωρούν σε ευπρεπισμό και πλύση του χώρου, με τη συνδρομή βυτίου νερού. Η πλύση πλατειών και κοινόχρηστων σημείων βοηθά στη συνολική καθαριότητα, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται καθημερινά κάτοικοι, παιδιά και επισκέπτες.

Η φροντίδα των δημόσιων χώρων αποτελεί ένα από τα πιο άμεσα ζητήματα της καθημερινότητας σε κάθε δήμο. Καθαροί δρόμοι, περιποιημένες πλατείες, λειτουργικοί σχολικοί χώροι και συντηρημένο πράσινο δεν αφορούν μόνο την εικόνα της πόλης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι χρησιμοποιούν και βιώνουν τις γειτονιές τους.

Οι σημερινές παρεμβάσεις σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα δείχνουν τη συνέχεια των εργασιών σε διαφορετικά σημεία του δήμου. Από την οδό Πλαστήρα και τα γήπεδα μπάσκετ έως την Πλατεία Γεννηματά και την οδό Σαραντόγλου, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου επιχειρούν να καλύψουν ανάγκες που προκύπτουν σε καθημερινή βάση.

Για τους κατοίκους, η τακτική παρουσία συνεργείων σε γειτονιές και κοινόχρηστους χώρους είναι κρίσιμη, καθώς μικρές αλλά σταθερές παρεμβάσεις μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινή εικόνα της πόλης. Η συνέχεια και η συνέπεια τέτοιων εργασιών είναι το στοιχείο που τελικά κρίνει την αποτελεσματικότητα της δημοτικής φροντίδας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κομοτηνής: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Παράδοση ανακαινισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων

@dmin

Δήμος Λαγκαδά | Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για γονείς

Σ

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα